بریدهای از کتاب نیمه پنهان آمریکا: مروری کوتاه بر بنیان های نظری و ارکان تمدنی آمریکا اثر شهریار زرشناس
1404/4/19
«هنری تورو» نویسندهٔ آمریکایی (متوفی به سال ۱۸۶۲ م) دربارهٔ جمهوری سرمایه داران و برده داران لیبرال آمریکا چنین نوشت: ((در زمان ما، رویه یک انسان در قبال دولت آمریکا باید چگونه باشد؟ به نظر من، در حال حاضر هیچ انسانی نمی تواند از حکومت آمریکا پشتیبانی کند مگر آنکه شرافتش را از دست بدهد. حقیقت این است که من، حتی یک دقیقه نمیتوانم خودم را وابسته به حکومت و تشکیلاتی بدانم که رهبری آن با برده داران است.)) این سخنان، امروز نیز مصداق دارند؛ زیرا اگرچه ضرورتهای صنعتی شدن جامعهٔ آمریکا و اتحاد جنوب و شمال، سیستم برده داری را به لحاظ حقوقی نفی کرده است، اما بردگی سرمایه و اسارت در ساحت حرص و آز و طمع ورزی و نفس مداری، هر آمریکایی را در عمل به برده پول و سرمایه سالاری تبدیل کرده است.