بریدهای از کتاب لذات فلسفه: پژوهشی در سرگذشت و سرنوشت بشر اثر ویل دورانت
در نظریه ی دموکراسی فرض بر این بوده است که انسان حیوان ناطق عاقل و متفکر است؛ و شکی نیست که این جمله را در یکی از کتب منطق خوانده بوده اند. ولی انسان حیوان عاطفی است و فقط گهگاهی ناطق عاقل و متفکر است و برای رضایت دل خود از راه عواطف و احساسات گول می خورد. ممکن است ادعای لینکلن صحیح باشد که " نمیتوانید همه مردم را برای همیشه گول بزنید" ولی شما برای حکومت بر مملکت وسیعی میتوانید عده کافی از مردم را گول بزنید. تخمین میزنند که بر عده ابلهان سیارهٔ ما در هر دقیقه دویست نفر اضافه می شود که فال بدی برای دموکراسی است.