بریده‌ای از کتاب آمریکاستیزی، چرا؟ اثر روژه گارودی

بریدۀ کتاب

در سال 1840، آلکسی توکویل، بزرگترین تحلیل گر سیاست آمریکا در کتابی تحت عنوان((دموکراسی در آمریکا)) به بررسی این مکانیسم در ابتدای تشکیل کشور آمریکا می پردازد: ((من هیچ ملتی را سراغ ندارم که به اندازه ی مردم آمریکا عاشق پول باشند و پول چنین جایگاه مهمی را در قلبشان داشته باشد. ملت آمریکا مجموعه ای از ماجراجویان و سوداگران است.)) این امر ناشی از یک دیدگاه نژادپرستانه و ضد آمریکایی نیست بلکه نتیجه شرایط تاریخی ایجاد((ملتی)) است که در واقع یک ملت نبود و به قول توکویل مجموعه ای بود از مهاجرانی که نه تاریخ مشترک داشتند و نه فرهنگ مشترک. این مردمان اکثراً برای پیدا کردن کار و بدست آوردن پول به آمریکا آمده بودند. تنها چیزی که آن ها را دور هم جمع می کرد شبیه چیزی بود که اعضای یک شرکت تجاری را به هم پیوند می دهد. فرهنگی وجود نداشت تا بتواند هدف و غایت معنوی مشترکی برای این جمع بی ریشه ایجاد کند.