بریدهای از کتاب سرنوشت فلسطین اثر جوی باندز
1403/7/24
برنامهریزی اسرائیل بهگونهای بود تا با کمک ترکیبی از زور و ایجاد ذهنیتی استعمارپذیر در میان مردم، جمعیت باقیماندۀ فلسطینیها را هم به تسلط خود دربیاورد. معلمان مدارس در کرانۀ باختری و غزه، مجبور شده بودند تا در کلاسهای درس برای کودکان فلسطینی به تاریخ اسرائیل تقدس ببخشند و فرهنگ اعراب را تحقیر کنند. و معلمهایی هم که از این کار سرباز میزدند، اخراج میشدند. یکی از آن معلمها که در سال ۱۹۶۷ به اردن تبعید شده است، میگوید: «من نمیتوانم سر کلاس این را تدریس کنم که فلسطین از ازل یهودی بوده است و ما فقط در این میان نقش انگل را داشتهایم.»