بریده‌ای از کتاب حیوان قصه گو اثر جاناتان گاتشال

بریدۀ کتاب

ما در حالی که به‌تنهایی روی مبل خود نشسته‌ایم و رمانمان را در دست داریم یا تلویزیونمان را تماشا می‌کنیم، به راحتی فراموش می‌کنیم که تا چند قرن قبل، داستان همواره یک فعالیت کاملا جمعی بوده است. پیش از اختراع خط، ده‌ها هزار سال،‌ قصه فقط هنگامی اتفاق می‌افتاد که قصه‌گو و شنوندگان یک‌جا گرد می‌آمدند. تنها پس از اختراع چاپ بود که کتاب‌ها آن‌قدر ارزان شدند که باسوادی عمومی را امکان‌پذیر کردند. هزاران سال، داستان منحصرا شفاهی بود. یک قصه‌گو یا بازیگر،‌ جماعتی از مخاطبین را جذب و آنها را از نظر ذهنی و عاطفی هماهنگ می‌کرد، و به همه پیامی یکسان می‌داد.