بریده‌ای از کتاب امید و انتظار: حکوکت الهی مهدی (عج) در روی زمین اثر محمدتقی جعفری تبریزی

بریدۀ کتاب

مهم‌ترین تفاوتی که میان خیالات و امید وجود دارد، این است که خیالات عبارت است از: جریان شکل های مخلوط شده از واقع و ساختگی در صفحه‌ی ذهن انسانی، بدون اینکه توانایی تحریک داشته باشد. در صورتی که امید، بخاطر تعلق به واقعیات و خواستن آن‌ها، همواره جنبه‌ی تحریک به سوی موضوعاتی را دارد که امید انسان به آن‌ها تعلق گرفته است. ما باید در زندگی خودمان بکوشیم خیالات سست و بی‌پایه را با امید اشتباه نکنیم و هر چه را که در ذهن ما خوب و مورد تمایل جلوه می‌کند، به عنوان موتور محرک زندگی تلقی نکنیم.