بریده‌ای از کتاب مرگ تصادفی یک آنارشیست اثر داریو فو

ایلو

ایلو

1404/3/2

بریدۀ کتاب

دیوانه: آه، بله، یه رسوایی عظیم.... تعداد زیادی از دست‌راستی ها دستگیر شدن، چند محاکمه برپا شد. انواع و اقسام کله گنده‌ها مورد اتهام قرار گرفتن و موقعیتشون به خطر افتاد. دستگاه حفاظتی تو کارخونه‌ها نصب می‌کنیم و حقوق و مزایای سرکارگر رو هم کمی افزایش میدیم. اونا میخوان سیستم طبقاتی جامعه محو و نابود بشه و ما کاری می‌کنیم که اختلافات طبقاتی، خیلی شدید نباشه یا اینکه چندان مشهود نباشه! اونا انقلاب می‌خوان، ما بهشون اصلاحات می دیم! اصلاحات بی شمار؛ اصلاً تو اصلاحات غرقشون می‌کنیم یا در واقع اونا رو تو وعده و وعید اصلاحات غرق می‌کنیم، چون حتی اصلاحات واقعی رو هم هرگز به اونا نمی دیم. می‌دونین؟ از محو کامل زد و بندهای کثیف سیاسی چیزی عاید یه شهروند معمولی نمیشه. اون همین‌قدر که ببینه این جور آدما محکوم میشن یا پرده از روی یه رسوایی برداشته میشه و مردم می‌تونن درباره‌اش حرف بزنن راضی میشه. به تعبیر اون همین چیزها آزادی کامله و دیگه دنیا بهشت برین شده، خدا رو شکر!