بریدهای از کتاب آزار کلامی؛ چگونه کودک را از آن در امان بداریم؛ شناخت و پیشگیری اثر اما جرتونی
1402/9/28
حقیقت آن است که اکثر افرادی که کودکان را با کلام آزار میدهند خودشان در کودکی در معرض چنین آزاری بوده اند. در واقع ممکن است آنها حتی از اینکه شیوه ارتباط برقرار کردنشان با کودکان نوعی آزار محسوب می شود، درکی نداشته باشند. تصور کنید که در خانواده ای با والدینی بیرحم و بددهن زاده شده بودید. سپس نوبت پدر یا مادر شدن خودتان فرا میرسید چگونه با کودکتان ارتباط برقرار میکردید؟ آرمانگراها خواهند گفت که ما هرگز با فرزندانمان به روشهای سلبیای که والدین یا سرپرستهایمان با ما رفتار کردهاند، رفتار نمیکردیم. اما حقیقت این است که به هر حال برخی از این الگوها در ناخودآگاه ما ریشه دواندهاند. ممکن است این رفتارها بدون اینکه عمدی در کار باشد یا پیش از آنکه بتوانیم جلوی خودمان را بگیریم از ما سر بزند.