بریده‌ای از کتاب ایران، بر لبه تیغ: گفتارهای جامعه شناسی سیاسی و سیاست عمومی اثر محمد فاضلی

بریدۀ کتاب

اقدام به رفع هر مسئله بدخیمی مستلزم برکشیدن مسئله به صدر مسائل جامعه از مسیر اجتماعی کردن مسئله است. ... جامعه فقط برای حل مسائلی نیرو و منابع تخصیص می‌دهد که طی فرایندهایی به مسئله عمومی و اجتماعی بدل شوند. من عمیقاً معتقدم هیچ مسئله بدخیمی پشت درهای بسته بوروکراسی، با جلسات محرمانه و بدون طرح شدن در عرصه عمومی ظرفیت رفع شدن پیدا نمی‌کند. مسائل بدخیم با سازوکارهای اجتماعی و سیاسی خلق و فقط طی فرایندهای اجتماعی و سیاسی راهکارهایی برای رفع آنها ساخته می‌شود.