بریدهای از کتاب سرگذشت فلسفه غرب: به روایت مدرسه دوباتن اثر بابک عباسی
1404/5/14
خواندن آثار پاسکال به ما یادآوری میکند که در این لحظه از تاریخ، سکولارها خیلی بیشتر از مذهبیها خوشبین هستند و این مسئله با توجه به اینکه سکولارها به کرات مذهبیها را بابت ساده اندیشی و ساده لوحی ظاهریشان ریشخند کردهاند؛ نایه آمیز به نظر میآید. این سکولارها هستند که اشتیاق و آرزویشان برای دستیابی به کمال چنان شدید است به جایی رسیدهاند که خیال میکنند با گذشت فقط چند سال دیگر و ادامه روند رشد اقتصادی و پیشرفتهای پزشکی بهشت، همینجا در زمین محقق میشود. آنها ظاهرا بدون اینکه به تناقض رویکرد خود آگاه باشند، باور به فرشتگان را به شدت مردود میدانند اما در همان حال صادقانه اطمینان دارند آمیزه صندوق بین المللی پول و نهادهای تحقیقات پزشکی و سیلیکون ولی با سیاست دموکراتیک در کنار هم تمام مشکلات و بیماریهای نوع بشر را درمان میکند.