بریدۀ کتاب
محمد علی فروغی: شما ایرانی ها نمی گوید ما ایرانی ها! - بدون انگلیس هیچ چیز نیستید انگلیس مثل دستی در داخل این آستین خالی است؛ شما چه هستید تقی زاده در همان وقت در مقاله ای - ظاهراً در مجله کاوه - می گوید: از جمله بزرگ ترین اشتباهات، یکی این است که ایرانی به فکر اختراع بیفتد اختراع نکنید اختراع غلط است. همان کاری که فرنگی ها کردند جزئی و کلی بعد از مقداری میگوید؛ خلاصه نظر من - همان تفی جمله معروف - این است که ایرانی باید ظاهراً باطناً، جسماً و روحاً فرنگی مآب شود!» دید روشنفکر آن زمان این است. این منطق اوست و این احساس و ایمان اوست. اتفاقاً به نظر بنده تقی زاده از آن آدمهای خیلی ناباب نیست؛ بالاخره یک چیزکی در او بوده است. آنهایی که بعدها آمدند آن نسلهای بعدی، به مراتب بدتر از او بودند فروغی هم همین طور بود. در یک دوره، اینها بزرگ ترین جرم ها را مرتکب شدند؛ یعنی انگلیسیها رضاخان را فقط به خاطر اینکه قلدر بود، یعنی کسی بود که در آن اوضاع ایران میتوانست همه سرجنبان هایی را که ممکن بود علیه سیاست انگلیس حضوری داشته باشند سرکوب کند؛ زیر نظر گرفتند. او را آوردند و حکومت را به او دادند بعد این آقایان ایدئولوگ ها و تئوریسین های سیاسی و فرهنگی آن حکومت شدند و کمال خدمت را کردند! همین تقی زاده همین محمد علی فروغی و دیگران و دیگران . رهبر معظم انقلاب ۷۸/۱۲/۲۳