بریدهای از کتاب در جستجوی زمان از دست رفته؛ طرف خانه سوان اثر مهدی سحابی
دیروز
میان همه شیوههای پرورش عشق، همه ابزارهای پراکنش این بلای مقدس، یکی از جمله کاراترینها همین تندباد آشفتگی است که گاهی ما را فرا میگیرد. آنگاه، کار از کار گذشته است، به کسی که در آن هنگام با او خوشیم دل میبازیم. حتی نیازی نیست که تا آن زمان از او بیشتر از دیگران، یا حتی همان اندازه، خوشمان آمده بوده باشد. تنها لازم است که گرایشمان به او منحصر شود. و این شرط زمانی تحقق می یابد که ـ هنگامی که از او محرومیم ـ به جای جستجوی خوشیهایی که لطف او به ما ارزانی میداشت یکباره نیازی بیتابانه به خود آن کس حس میکنیم، نیازی شگرف که قوانین این جهان برآوردنش را محل و شفایش را دشوار می کنند_ نیاز بی معنی و دردناک تصاحب او.