بریدهای از کتاب اثر لوسیفر (درک نحوه تبدیل انسان های خوب به افراد شرور) اثر فیلیپ زیمبارود
شخصیت انسان ثابت و استوار نیست؛ اینکه چه کسی هستيم و چگونه رفتار میکنیم، بستگی به شرایط اجتماعی فعلی و موقعیتی دارد که در آن قرار گرفتهایم. از این دیدگاه با عنوان رویکرد موقعیتی (Situational Approach) یاد میشود. این دیدگاه نشان میدهد که رفتار و عمل انسان بستگی به شرایط و وضعیتی دارد که در آن قرار گرفته است. با توجه به رویکرد موقعیتی، هنگامی که با رئیس خود صحبت می کنیم، نسبت به زمانی که با یکی از عزیزان خود در حال مکالمه هستیم، وضعیت ما كاملا متفاوت است.