بریده‌ای از کتاب داستان فلسفه اثر برایان مگی

روشنا

روشنا

1402/5/15

بریدۀ کتاب

اهداف ما در زندگی، با عقلمان تعیین نمی‌شود. مثلاً این‌که ما هرکاری از دستمان برآید می‌کنیم تا زنده بمانیم، به این دلیل نیست که نشسته‌ایم و خوب فکر کرده‌ایم و بعد، به این نتیجه رسیده‌ایم که زنده ماندن بهترین هدف است؛ ما عاشق نمی‌شویم یا از موسیقی لذت نمی‌بریم یا با دیدن توت‌فرنگی دهانمان آب نمی‌افتد چون عقل چنین حکم می‌کند. هدف نهایی ما را امیال، شهوات، عواطف، سلیقه‌ها و به‌طور کلی انواع احساسات ما، تعیین می‌کند. و دلیل اصلی ورود عقل به صحنه، این است که همه ابزار مختلف را با هم انطباق دهیم و به کار گیریم تا به اهداف‌مان برسیم. طبق گفته مشهور هیوم: «عقل، بنده امیال و شهوات است.»