بریدۀ کتاب

با هم بیندیشیم (2)
بریدۀ کتاب

«تا آن روزی که به اسلام ولو به طور نسبی عمل می‌کردیم، پیشرفته ترین ملت‌های دنیا بودیم. به اتفاق تمام اهل تحقیق، از ابتدای ظهور اسلام تا قرن پنجم و بلکه قرن ششم هجری، مشعل دار تمدن و فرهنگ جهان، جهان اسلام بوده است؛ جهان اسلام بود که از قطعه‌ها و تکه پاره‌ها و از مواد متلاشی شده تمدن‌های مختلف مایه‌ ای ساخت و از این مایه حقیقتی را به نام '' تمدن و فرهنگ اسلامی'' به وجود آورد و در آن وقت دنیای مسیحیت در نهایت توخش و بربریت زندگی می‌کرد ... و از آن روزی که ما واقعیت و حقیقت اسلام را رها کردیم و فقط یک قشر و پوسته ای از آن برای ما باقی ماند بدبخت شدیم؛ به خیال خودمان اسلام در میان ما عمل می‌شود ولی اسلام در میان ما عمل نمی‌شود». [استاد شهید مطهری]