بریدهای از کتاب 6 نظریه ای که جهان را تغییر داد: نیوتون و جاذبه، اینشتین و نسبیت، هاوکینگ و سیاهچاله ها، کوری و رادیواکتیویته، تورینگ و کامپیوتر ... اثر پل استراترن
1402/8/24
نیوتن در کنار پیشرفتهای علمی خویش، در مطالعاتش در کتاب مقدس نیز به پیشرفتهای شگفتی نائل آمد. در حالی که روایتهای اولیه عهد جدید را به همان زبان اصلی آنها مطالعه میکرد، متقاعد شده بود که این متون را مترجمان و مفسران دورههای بعدی، بنابر مقاصد و نیت خودشان مخدوش و تحریف کردهاند. میگفت: ایده و نظر تثلیث (پدر، پسر و روحالقدس) یک دوز و کلک پیچیده، و مفهومی ریاکارانه و فریبکارانه است که کجاندیشان توطئهگر به مسیحیت قالب کردهاند. مسیح خدایی و خداگونه نبوده است، و ما باید مستقیماً به درگاه خداوند خالق نیایش کنیم. پ.ن: فکر کنید در اون زمانِ تعصبِ مسیحیت که هرکسی مرتد اعلام و کشته میشد، فردی انقدر جسور باشه که خودش به دنبال حقیقت بره و عقاید بزرگان دینی جامعه رو زیر سوال ببره! باور تثلیث هم از عقاید اصلی مسیحیت محسوب میشده و مثل این میمونه که شما جرئت کنید یکی از عقایدی که در حال حاضر برای اسلام اصلی محسوب میشه رو مورد جستوجو و کنکاش بیشتر قرار بدید.
1402/8/24
جالب بود اعتقادات مسیحیت قرون نخستین این قدر متفاوته با قرون بعدی در این زمینه مهم. به نظر میرسه مکاتب دیگه مثل زرتشتی و غیره هم اعتقادات و اصول و احکامشون با گذشت زمان دچار تغییر و تحول شده بنا بر دلایل مختلف مثل منافع صاحبان قدرت، تغییرات و تحولات جامعه، رشد دانش و فکر بشر و غیره.
1402/10/13
یه چیزی در این مورد پیدا کردم، گفتم شاید براتون جالب باشه مثل این که دعوای تثلیث برمیگرده به قرن چهارم میلادی، که الاهیدانها دو دسته میشن، از مهمتریناشون هم آریوس و آتاناسیوس هستن. آریوس میگفته که مسیح مخلوق خدا است، و آتاناسیوس میگفته که مسیح خداگونه است. در نهایت هم آریوس کشته میشه (حالا معلوم نیست به دست چه کسی) و آتاناسیوس که به مقامهای بزرگی میرسه؛ تثلیث رو وارد عقاید مردم میکنه. و در نتیجه نیوتن خیلی هم به کشف عجیبی نرسیده، گرایش آریوسی داشته.
روشنا