بریدهای از کتاب تراژدی قیصر اثر ویلیام شکسپیر
1403/3/11
4.3
مرا ببخش تو ای طعه خاک خونبار، که با قصابان نرمی و تواضع میکنم. تویی ویرانه وجود شریفترین مردی که در دوران روزگار زندگی کرده است. لعنت بر آن دستی که این خون گرانبها را ریخت! در مقابل زخمهای تو که مثل دهانهای لال، لبهای یاقوت رنگ خود را گشودهاند و آهنگ و الفاظ زبان مرا با التماس میخواهند، اکنون پیشگویی میکنم که بلایی بر اعضای بدن مردم نازل خواهد شد، خشم و کین خانوادگی و جنگ شدید داخلی همه نواحی ایتالیا را آشفته و پریشان خواهد کرد. خونریزی و هلاک چندان رایج و امور هول انگیز چندان عادی خواهد شد که مادران چون مشاهده کنند که اطفالشان به دست جنگ کشته شدهاند فقط تبسم نمایند. روح اعمال هول انگیز، ترحم را به کلی خفه خواهد کرد و روح قیصر بیقرار در طلب انتقام با آته (الهه شرارت) که در کنار اوست و سوزان از جهنم آمده، به آهنگی شاهوار در این حدود فریاد خواهد کرد: «امان ندهید»، و سگان جنگ را رها خواهد کرد تا بوی این عمل شنیع با بوی اجساد فاسد مردگان، که به ناله دفن خود را میخواهند، بر فراز زمین شنیده شود.