بریدۀ کتاب
1402/7/9
1402/7/9
هر چه قدر از ضعیف بودن و خصمانه بودن و بدون هیچگونه منطق و نظر قابل اعتنا بودنش بگم، حق مطلب ادا نمیشه. نائومی کلاین از بدترین چپهایی است که دیدم و مصداق تام و اتم مدافع ناشی صدبرابر بدتر از دشمن حرفهای است برای جبههی خودش
1402/7/10
حالا بحث که بد مفصله. ولی تقریر کلاین از اقتصاد و "یک کل واحد فرض کردنش"، عداوت محض با برخی راهکارهای اقتصادی برای معضلات زیستمحیطی (مثل طراحی بازار خرید و فروش آلودگی و...)، انتخاب منابع نامعتبر، ارتقا و تعمیم شاذ از منابع و هزار و یک علت دیگه، نائومی کلاین رو از چشمِ من یکی بد انداخته. اصلا اگه همین فکت که" شرکتها نیاز به محبوبیت ندارن"، وحشتناک تصویر کاریکاتوریای است. پس چگونه یک برند در بازار فراگیر میشه؟ رضایت مشتری اصلا کشک نیست. بازار و سازوکارش در خیلی مواقع یک دموکراسیِ دائمی است. در ضمن اینکه یک کتاب در زمان خودش" ترکونده" همچین چیز ارزشمندی نیست و وقتی هم که بحث مداقه نظری و علمی است به پشیزی ارزش نداره. انقدر بحث زیاده که حال و جاش نه تو بهخوانه، نه من یارای بحث جدی تو این فقره رو دارم.
1402/7/10
اینکه گفتم شرکت ها نیازه به کسب محبوبیت ندارند چون همین الان چند ابر شرکت دارن بر دنیا حکومت میکنند این شرکت های به حدی با سرمایه گذاری های پیچیده و تو در تو در اقتصاد دنیا دخالت میکنند مانند ونکار یا بلک راک در نقش صندوق های سرمایه گذاری که قدرتشون هم روز به روز بیشتر میشه..ملاک من از نظر محبوبیت شرکت های نمای ویترین اقتصاد مانند اپل یا تسلا نیست که با کم و زیاد شدن تعلق خاطر عموم سهامشون ریزش یا رشد کنه که حتی همین شرکت ها هم با کنکاش در زندگی خصوصی مردم اطلاعات اونها رو جمع اوری میکنن .. بازار بر اساس سود و منافع اداره میشه نه بر اساس اخلاق و همیشه هرجای که منفعت هست سرمایه دارن و فرادستان هم اونجا هستند تا قوانین رو برای کسب سود خودشون تغییر بدن یک سوال ایا شرکت های بزرگ دنیا در ماجرای کرونا هزاران نفر رو اخراج نکردند به بهانه بحران مالی در صورتی که از قبل هم میخواستند اینها رو بیرون کنن و تنها مانع مشکلات و قوانین کار و سندیکا ها بود ...این کتاب زمانی نوشته شد که سال بعد بازار مالی امریکا و دنیا دچار بحران ۲۰۰۸ شد همون طور که باید مخالف دخالت کامل دولت در اقتصاد و بازار بود ..به همون صورت هم باید مانع شد از گسترش سیطره حمکرانی شرکت ها و ابر سرنایه داره و الیگارشی ها شد که در اینده ایدال شون که در اینده که نیازی به نظرات مردم ندارند و به راحتی قانون رو دور خواهند زد
1402/7/10
ببین الان با یه پاراگراف میتونی جهان با تمام پیچیدگیهای موجود رو توضیح بدی؟ نه! حرفهایی که زدی از قضا جدید نیست و قالبی به تمام معناست و سر تکتک این ادعاها و فکتها میشه مناقشه کرد. سندیکاها، چانهزنی و... خیلی بحثهای جدی با یک پیشینه پژوهشی جدی و ادبیاتِ غنی است. جواب نهایی برای این قضیه داری؟ ادعای بزرگیه! مشکل من با کلاین و برخی همصنفها همینه. (همصنف هم منظورم اصلا و ابدا لزوما کسانی نیست که به سمت چپ طیف گرایش دارن، بلکه از قضی خیلی از بنیادگراهای بازارپرست هم دچارش هستن.) بازم میگم بحث مفصله و راهحل مسائل بغرنج جهانی کامنت یک پست اونم تو یک پلتفرم آرام و کوچیک مثل بهخوان نیست!
امید ابد