بریدهای از کتاب داستان فلسفه اثر برایان مگی
1402/5/17
به همین ترتیب، نمیتوانیم هیچ شیء واقعی را در ذهن مان تصور کنیم که موجودیتش در مکانی نباشد یا حرکتش در زمان نباشد. مکان و زمان قالبهای حس تشخیص ما هستند و بدون آنها نمیتوانیم هیچ چیزی را در جهان درک یا دریافت کنیم. این قالبهای تشخیص مانند تورهایی است که ما هر آنچه را مشاهده و دریافت میکنیم، در میان آنها میاندازیم، و آن مقولههای ادراک، چهارچوبهایی هستند که بر اساس آنها هرآنچه را که با حسهایمان دریافت میکنیم، برای خودمان قابل فهم میسازیم. همهٔ اینها جنبههایی است از چگونگی عملکرد ما به عنوان عاملهای تجربهگر در جهان. اما اینها ویژگیهای مشخصهٔ تجربه است و نه ویژگیهای اشیا، آنطور که به خودی خود و مستقل از تجربه وجود دارند. کانت محشره 🤩