بریده‌ای از کتاب سه خواهر اثر آنتون چخوف

hotarou

hotarou

1404/1/12

بریدۀ کتاب

ورشینین: چقدر عجیب است وقتی خودمان را عاجز می‌بینیم از اینکه حدس بزنیم چه چیزهایی را در آینده بزرگ و مهم می‌دانند و چه چیزهایی را ناچیز و مسخره. مگر کشفیات بزرگ کوپرنیک یا کریستف کلمب را در اول کار بیخود و بی‌اهمیت نمی‌دانستند؟ و مگر چند تا حرف چرند که یک آدم احمق و عوضی نوشته بود به نظرشان حقیقت نمی‌رسید؟ خیلی احتمال دارد که در آینده، این زندگی که ما امروز می‌کنیم عجیب و ناجور و احمقانه و کثیف و شاید حتی فاسد به نظر بیاید.. توزنباخ: از کجا معلوم؟ به همین اندازه هم امکانش هست که نسل‌های آینده زندگی ما را در سطح خیلی بالاتری بدانند و از ما با احترام یاد کنند. از این‌ها گذشته، حالا دیگر شکنجه و اعدام و غارتی در کار نیست، گرچه هنوز درد و رنج زیاد است.