بریدهای از کتاب اینترنت با مغز ما چه می کند؟ اثر نیکلاس کار
1403/11/20
در آزمایشی دیگر،پژوهشگران از گروهی از افراد خواستند تا پای رایانه بنشینند و دو مقاله آنلاین درباره دو نظریه مخالف در مورد یادگیری بخوانند. در یکی از این مقالات اعلام شده بود که «دانش،پدیدهای عینی» است و دیگری بر این باور بود که «دانش،پدیدهای نسبی است». هر کدام از این مقالات ساختاری مشابه داشتند با عناوین مشابه و هر کدام لینکهایی به مقاله مخالف داشت که به خواننده این امکان را میداد تا فوراً بین آنها حرکت کند و آن دو نظریه را با هم مقایسه کند. پیش فرض پژوهشگران این بود که کسانی که از این لینکها استفاده میکنند در مقایسه با کسانی که مقالات را پشت سر هم میخوانند_یعنی پس از تمام کردن یک متن به سراغ آن دیگری میروند_درک بهتری از این دو نظریه و تفاوت آنها خواهند داشت. اما آنها اشتباه میکردند. کسانی که صفحات را به صورت خطی میخواندند. در مقایسه با کسانی که روی لینکها کلیک کرده و جلو و عقب میرفتند،درک به مراتب بهتری از این دو نظریه داشتند. به اعتقاد پژوهشگران، این لینکها، یادگیری را سخت کرده بودند.