بریده‌ای از کتاب جوان خام اثر فیودور داستایفسکی

بریدۀ کتاب

می‌توانید هر کاری خواستید با من بکنید، و من در دل به این خصلت لعنت می‌فرستم. به‌خاطر نوعی نیک‌طبعی مبتذل، گاهی آمادگی داشته‌ام به یک متظاهر باب روز تسلیم شوم و دلخوشی‌ام صرفاً خوشرویی‌اش بوده است، یا گذاشته‌ام به بحث با یک ابله کشانده بشوم که نابخشودنی‌تر از هر کار دیگری است. همه‌اش به خاطر عدم تسلط بر نفس است و به‌خاطر آن است که در انزوا بزرگ شده‌ام، اما فردا باز هم وضع به همین منوال خواهد بود: به این علت است که گاهی مرا جای یک پسر شانزده‌ساله می‌گیرند. ولی به عوض تسلط بر نفس، حتی الان هم ترجیح می‌دهم که هرقدر هم انسان‌گریزانه باشد باز هم بیشتر توی لاک خودم فرو بروم.