محمد حسین

@mhossein2081

2 دنبال شده

1 دنبال کننده

                      
                    

یادداشت‌ها

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز باشگاهی ندارد.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

فعالیت‌ها

محمد حسین پسندید.
            این کتاب در حال حاضر یکی از پرفروش‌ترین کتابهای نوجوانه. اینکه از سال ۹۵ که ترجمه شده تا الان همچنان پرفروش مونده برام جای سوال بود. قطعا تبلیغات گسترده‌ی نشر روی این کتاب هم موثر بوده ولی "بیش از اینها باید باشد".
موضوع اصلی کتاب مرز واقعیت و خیال است و البته موضوع حقیقت و صداقت هم در جای جای کتاب مطرح میشه. خانواده‌ی جکسون (شخصیت اصلی کتاب) دچار مشکلات مالی زیادی هستند. والدین جکسون سعی می‌کنند با خوش‌بینی، طنز، شوخی و تخیل از بچه‌هاشون در برابر این مشکلات محافظت کنند (یه جورایی من رو یاد شخصیت تد لاسو مینداختن). اما بعضی وقتها اینجور محافظت کردن بیشتر به آدمها صدمه میزنه، راه ابراز احساسات و افکار رو براشون میبنده و نمیذاره با مشکلاتشون مواجه بشن و این دقیقا اتفاقیه که برای جکسون افتاده. در نهایت جکسون موفق میشه پدر و مادرش رو متقاعد کنه که باهاش صادق باشن چون "به اندازه‌ی کافی بزرگ شده‌ام که مسائل را درک کنم".
اما در همین حین که ما حرکت پدر و مادر جکسون رو از عدم صداقت به صداقت و حقیقت میبنیم، جکسون که طرفدار پر و پا قرص "واقعیت" و فکت‌های قابل اثبات علمیه هم در طول داستان حرکتی رو به سمت ارزشمندی خیال برمیداره؛ از مبارزه برای حذف و انکار دوست خیالیش دست برمیداره و به این نتیجه میرسه که با وجود اینکه همیشه یه دلیل منطقی برای هر مسئله‌ای وجود داره اما میشه از جادو و خیال هم لذت برد.
کتاب در فهرست شورای کتاب کودک امتیاز چهار ستاره رو گرفته
          
محمد حسین پسندید.
محمد حسین پسندید.
مرد سخن‌های دیرینه

جلال خالقی‌مطلق امروز هشتادوشش ساله می‌شود. او پژوهشگر، ادیب، نویسنده و استاد دانشگاه است اما بی‌تردید بزرگ‌ترین و مهم‌ترین کارش تصحیح شاهنامه‌ی فردوسی است.

محمد حسین پسندید.
            ‍ خواندن شاهنامه آرزوی من از دوران نوجوانی بود، همون موقع‌ها یکی از نشرهای مطرح، ادبیات کهن رو به نثر برای نوجوان‌ها چاپ گرده بود و من از اول پادشاهی جمشید تا مرگ سهراب رو خوندم. سالهای بعدش یک سی دی خریدم که کل شاهنامه بود ولی اون موقع توان خواندن پشت کامپیوتر رو نداشتم. سال ۹۹ بود که خواهرزاده‌ام شاهنامه خوانی به کوشش دکتر امیر خادم رو که از تصحیح دکتر خالقی مطلق چاپ نشر سخن استفاده کردند، به من معرفی کرد و از همون زمان شروع به گوش کردن این پادکست کردم.
نتیجه کار آقای خادم واقعا کار باارزش و خوبی شده که اگر تمایل به خواندن شاهنامه دارین توصیه اکید می‌کنم با کار ایشون خواندن رو آغاز کنید. نکته جذاب پادکست، قسمت‌های ویژه‌ای هست که اطلاعات جذاب و مفیدی می‌ده. من شیفته قسمت ویژه انواع روشهای تصحیح شدم. برای آشنایی با پادکست، سایت فردوسی خوانی رو توصیه می‌کنم.
https://readingferdowsi.com/
اما خود شاهنامه، قطعا شاهکاره. از این جهت حرفی ندارم. اما وقتی شاهنامه رو بخونید متوجه می‌شین چقدر از باورهای عامه در مورد شاهنامه و حتی فردوسی غلطه. باورهایی مثل اسلام ستیزی، عرب ستیزی، یا عادل و مردم دار بودن همه شاهان اسطوره‌ای یا اخلاق مدار بودن همیشه ایرانیان در شاهنامه، داستان آرش کمانگیر، بی عیب بودن رستم  و ... 
در مجموع از جمله آثار ادبیات کهنی هست که خوندنش، به نظرم جدا از لذت بردن، باعث دید جالبی نسبت به گذشته و دیدگاه های مردم کهن می‌شه.از دست ندین!
          
محمد حسین پسندید.
            دنیای ادبی «تلماسه» مجموعه‌ای چند جلدی است اما همه‌ی این کتاب‌ها را خالق این دنیای ادبی و کتاب «تلماسه» ننوشته است. اجل به «فرانک هربرت» -که خالق این دنیاست- فقط به انداز‌ه‌ی نوشتن سه جلد این مجموعه مهلت داد و «مسیحای تلماسه» کتاب دوم «دنیای ادبی تلماسه» محسوب می‌شود. «مسیحای تلماسه» به اندازه‌ی کتاب اول (تلماسه) جذاب نیست ولی بهتر از آن، تفکرات «فرانک هربرت» را بازتاب می‌دهد. این‌جا نویسنده بیشتر از واژگان «مهدی» و «سُنّی» استفاده کرده و مترجم محترم «مهیار فروتن‌فر» هم بیشتر مجبور شده تا با تغییرشان به «هوشیدر» و «ذن اباضی» از تیغ سانسور بگریزد! برداشت من، در حد سواد، درک و فهمم، این بود:
حرف اصلی «هربرت» این است که مذاهب اگرچه در ابتدا با نیاتی خیر به‌وجود می‌آیند ولی وقتی گسترش یافتند، راه سَبُعیَت و خشونت را در پیش می‌گیرند. «هربرت» از اساطیر و ادیان مختلفی برای خلق جهان داستانش استفاده کرده است ولی گاهی درهم‌آمیختن مفاهیمی از مسیحیت با اساطیر یونان و دین اسلام و برخی مظاهر فرهنگ عرب عصر جاهلیت، منجر به شلوغ شدن بی‌جای فضای داستان شده، چرا که این هم‌نشینی برای آن‌کس که از اشارات هربرت اطلاعی ندارد، سرگیجه‌آور است و برای کسی که این ارجاعات را می‌داند، جذاب نیست و گاه حتی بی‌معنی به نظر می‌رسد. حرف حساب نویسنده نیز، حسابی ناحسابی است! نحوه‌ی به رسالت رسیدن مسیح (علیه السّلام) یا بعثت محمد (صلی الله علیه و آله) و گسترش ادیان مسیحیت و اسلام بسیار پیچیده‌تر از وضعیت مشابه برای «پل مؤدب» -شخصیت اصلی کتاب- است؛ حتی اگر با غیرالهی‌ترین نگاه بررسی‌شان نماییم. اما از حق نگذریم «مسیحای تلماسه» جذاب و پرکشش است و در حجمی نه چندان زیاد، گستره‌ای از حوادث ریز و درشت و شخصیت‌های جذابی را خلق کرده که حداقل برای عشّاق ادبیات علمی-خیالی، خواندنش را واجب است. وضعیت ترجمه‌ی این کتاب هم مثل قبلی، چندان خوب نیست!
          
محمد حسین پسندید.
محمد حسین پسندید.
محمد حسین پسندید.
محمد حسین پسندید.