گندم اسدی

گندم اسدی

بلاگر
@maryzand2080

4 دنبال شده

30 دنبال کننده

یادداشت‌ها

        جزء از کل اولین اثر نویسنده‌ی استرالیایی، استیو تولتز، است که به شهرت و محبوبیتی ناگهانی در سراسر جهان دست یافت و موفقیت چشمگیری را نصیب این نویسنده کرد. محوریت اصلی داستان بر پایه‌ی روایت زندگی پدر و پسری است که با وجود تفاوت‌هایی که دارند، در بازکاوی شخصیت‌شان بسیار به یکدیگر شبیه‌اند. اما داستان تنها از زبان این دو روایت نمی‌شود و این تغییر راوی در طول ماجرا سبب می‌شود تا شخصیت‌ها از منظر خودشان پرداخته شوند. این امر به خواننده کمک می‌کند تا به درک منحصر به فردی از اعمال و افکار شخصیت‌ها برسد. 
نویسنده در خلال ماجراهای متعددی که در این حجم ششصد و خرده‌ای صفحه بیان می‌کند، به مفاهیمی چون مرگ، زندگی، جاودانگی، تنهایی، عشق، معنا و دیگر مسائل بنیادین بشری می‌پردازد. اما تلاش نويسنده برای حفظ تعادل میان حضور ماجرا و پرداختن به مسائل انتزاعی و فلسفی موجب شده است تا از طنزی لطیف استفاده كرده و زبان داستان را به زبان عوام نزدیک کند.
از میان ترجمه‌های موجود، ترجمه‌ی پیمان خاکسار از محبوبیت بیشتری برخوردار است. 
بخشی از کتاب:[ مشکل من این است که نمی‌توانم خودم را در یک جمله خلاصه کنم. تمام چیزی که می‌دانم این است که چه کسی نیستم. همچنین متوجه شده‌ام که بین بیشتر مردم توافقی ضمنی وجود دارد تا خود را با محیط پیرامون‌شان هماهنگ کنند. من همیشه این نیاز را حس کرده‌ام که علیه محیطم طغیان کنم. برای همین است که وقتی سینما می‌روم و پرده تاریک می‌شود با تمام وجود دلم می‌خواهد یک کتاب باز کنم و بخوانم. خوشبختانه همیشه یک چراغ‌ قوه‌ی جیبی همراهم هست.]

      

2

        «پیامبر» مشهورترین اثر نویسنده‌ی لبنانی، جبران خلیل جبران است. وی در جنبش‌های استقلال طلبانه‌ی لبنان شرکت داشت و روی سخنش خطاب به جوانان آزادی‌خواه سرزمین‌های عربی است که در آن زمان زیر سلطه‌ی امپراطوری عثمانی بودند. لحن کلام او اما ژورنالیستی نیست و بیشتر به کلام شاعر و عارفی نزدیک است که وارد سیاست شده و به ناچار مقاله‌ی سیاسی می‌نویسد. 
پیامبر خلیل جبران در واقع ترکیی از تمامی انبیای ابراهیمی در طول تاریخ چند هزار ساله‌ی ادیان است. او درباره‌ی تمام مسائل مطرح انسان مدرن سخن می‌گوید. که این امر نشان از تاثیر جریانات فکری غرب بر نویسنده دارد. وی سرشت انسان را در ذات خود نیک می‌داند و دشواری‌های زندگی بشر را ناشی از عدم شناخت تعارض‌های زندگی و ماهيت آن به‌شمار می‌آورد. خليل جبران در پيامبر بسيار تحت تاثير «چنین گفت زرتشت» نيچه است و آموزه‌های خود را از كلام وی بازمی‌گويد.
.....
شادی شما همان اندوه بی‌نقاب شماست.
چاهی که خنده‌های شما از آن برمی‌آید،
چه بسیار که با اشک‌های شما پر می‌شود.
و آیا جز این چه می‌تواند بود؟

      

5

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

فعالیتی یافت نشد.