محمد ابراهیم آبادی

علاقه‌مند به تحلیل آثار تجسمی
مدرس نقاشی و تاریخ هنرهای تجسمی

پیشنهاد کاربر برای شما

نمایش همه
        این رمان از آن دسته رمان‌های قدیمی است که در همان ابتدا به فروشی بی نظیر رسید. نویسنده ی این اثر یعنی فتانه حاج سید جوادی برای همیشه نام خود را در زمره ی بهترین‌ رمان های عاشقانه ثبت و ماندگار کرد. داستان در مورد دختری به نام محبوبه است که از طبقه ی مرفه جامعه است و عاشق پسری نجار به نام رحیم می‌شود و تا ابد تاوان این عشق را در زندگی خود می‌دهد. معمولا داستان‌هایی که در مورد روابط عاشقانه آدمهاست همیشه جالب توجه هستند چراکه تا زندگی و عشق ادامه دارد داستانهای آن نیز جذاب است. این کتاب از آن دسته کتابهایی است که شما را وادار به تصویرسازی می‌کند و اگر سالها بعد به سراغش بروید همان تصاویر برای شما تداعی می شود.اگر چه مایه های اشرافی گرایی گاه کلیشه ای می‌شد اما این باعث نمیشد که داستان روایی شیرین و باورپذیری در جامعه ی آن موقع ایران سنتی و واپس گرا نادیده گرفته شود. بدون شک بعد از خواندن این رمان عاشقانه خیلی سخت می‌توانید در این ژانر کتابی دیگر را در علاقه مندیهایتان قرار دهید.

این رمان زیبا به نویسندگی علی محمد افغانی است که داستانی از دهه های پیشین و حدودا دهه ی بیست را بازگو می‌کند. کتاب حاضر تماما توصیفاتی جالب از زندگی مردان و زنان آن دوران است. نویسنده در پردازش کتاب با جزئیاتی دقیق پیش می رود و کاراکترها هر کدام داستانی را دنبال می‌کنند که برای ما آموزه های بسیاری را دارد. فضاسازی آن دوران و قدیمی بودن آن کتاب را جذاب‌تر کرده. بعد از خواندن این کتاب متوجه تنها بودن زنان در آن دوران شدم. روایتی جذاب و پرکشش با نثری غنی که به نظر  نشان از سطح بالای مطالعاتی و شناختی نویسنده اش را دارد. از دیگر ویژگی های بیان نویسنده در کتاب میتوانم به همزاد پنداری او با هردو جنسیت زن و مرد اشاره کنم. گویی نویسنده متعلق به هیچ جنسیتی نیست. داستان از حجم بالایی برخوردار است و گفت و گوها بسیار طولانی و جذاب است و از این حیث همچون نویسندگان روس می ماند. اگر علاقه مند به رمان‌های ایرانی درجه یک هستید ابن کتاب جزو بهترین هاست.

مشفق کاظمی این اثر را در 26سالگی به نگارش درآورده. کتاب حاضر را می توان در زمره ی اولین ها و بهترین های رمان ایرانی جای داد. نویسنده ژانری اجتماعی حادثه ای را در مسائل جاری جامعه ی ایران در اواخر دوران قاجار و اوایل عهد پهلوی بازگو می‌کند. این کتاب دارای توصیفات دقیق از آن دوران است که اگر علاقه مند به تاریخ پهلوی و قاجار هستید بسیار جالب توجه است. توصیفاتی از فساد و فحشا و ناامنی اجتماعی در دوران پس از مشروطه بسیار شفاف توسط نویسنده ذکر شده است. رمان ژانری عاشقانه هم دارد و در دوران خود جزو پرطرفدارترین کتابهای روز بود که نویسنده آن را زمانیکه در آلمان به سر می‌برد نوشته بود. همانطور که از نام کتاب برمی آید او سعی در شرح حال دوران خود را داشته است. در نظر او ادبیات آیینه ای تمام نما از شرایط اجتماعی است. از ویژگی های قلم نویسنده می توان به میل او به نمادپردازی و استعاره اشاره کرد چرا که پرهیز از بیان روشن و صریح و عبور از عینیتها خود نوعی بیان وضعیت بیرونی و شرایط روزگار است. اگر علاقه مند به رمان‌های قدیمی و عاشقانه در گیر و دار حوادث و مسائل اجتماعی آن دوران هستید این کتاب بسیار جالب و خواندنی است.

کتاب همسایه ها از احمد محمود است که وقایع اجتماعی سیاسی چند سال پیش از کودتای سال 1332 تا زمان کودتا را از زبان پسری نوجوان به نام خالد که به تدریج به بلوغ و پختگی می رسد روایت می‌کند. داستان در یکی از شهرهای جنوب اهواز با همسایه هایی متعدد بیان شده. به این کتاب به دلایل سیاسی چندباری اجازه چاپ داده نشد. داستان خالد پسر نوجوانی که بلوغ خود را در خانه ای پرهیاهو سپری می‌کند و در صفحات ابتدایی نویسنده روزگار بلوغ این نوجوان را روایت می‌کند اما رفته رفته داستان با بزرگ شدن و گذر کردن خالد از این دوران سیاسی می‌شود و مسائل اجتماعی سیاسی و شخصی او مطرح می شود. همانطور که از نام کتاب برمی آید نویسنده داستان همسایه هایی را روایت می‌کند. وجه مشترک این همسایه ها فقر است. در فصل‌های ابتدایی نویسنده به شرح حال و اوصاف دقیق آنها و شخصتهایشان پرداخته. همانطور که گفته شد در روند داستان متوجه مسائل سیاسی خالد می‌شویم و او در پی این فعالیت‌ها دستگیر می‌شود و به زندان می افتد. خالد زیر شکنجه اعتراف نمی‌کند و اعتصاب غذا می‌کند. اما نتیجه ای برای او نداشته و او را به زندان انفرادی می‌برند. خالد این دوران سخت را با یاد دخترکی که در تظاهرات دیده بود و از او با نام دخترک چشم سیاه یاد می‌کرد می‌گذراند.

کتاب حاضر از سیسلی پری مرجع مفید برای کسانی است که می‌خواهند صدایشان را تقویت کنند. چرا که در آن مطالبی مفید برای پرورش صدای بازیگران و هنرپیشه ها نوشته شده است. در این کتاب تمریناتی وجود دارد که برای افراد عادی که می‌خواهند کیفیت صدایشان را بهبود بخشند نیز مناسب است. نکته ای که برای من در این کتاب جلب توجه کرد ترجمه ی کتاب است که بسیار روان نگارش شده و مترجم کلمات را فارسی سازی کرده و از شعر و مثال منطبق با زبان فارسی استفاده کرده است. این کتاب برای رفع بسیاری از دشواری های اساسی است و راهگشا برای علاقه مندان و دست اندرکاران فن بیان است. بازیگران و صداپیشگان به علت کار زیاد و تکراری به بیانی قالبی و تصنعی گرفتار می‌آیند. حتی آهنگ گفتارشان تحت تاثیر جمله های ترجمه ای و بیان بازیگران خارجی و نیز نبودن احساس و توجه نداشتن به معنای آنچه که می گویند حال و هوای ایرانی خود را از دست می دهد. این کتاب منبعی مهم و مفید برای علاقه مندان به صداپیشگی است.

کتاب حاضر از رابرت مک کی، کتابی بی نظیر است که نه تنها فیلمنامه‌نویس‌ها بلکه نمایشنامه‌نویس ها و نویسنده‌های داستانهای کوتاه و رمان نیز باید مطالعه کنند. مک کی همانطور که از نام کتاب برمی آید دیالوگ های مختلف از فیلمها و نمایشنامه های مختلف را مورد بررسی قرار می دهد. نکاتی که او در خلق دیالوگ های خوب ذکر می‌کند در کتاب دیگری یافت نمی‌کنید. این اثر به علت اینکه اخیرا نوشته شده این فرصت را به مخاطب می دهد که بیشتر با آثار قرن بیستم مواجه داشته باشد. نویسنده با ورود به جنبه های چالش برانگیز به مبحث ادبیات رجوع می‌کند. مک کی دیالوگ را جزئی اساسی در آثار هنری می داند. در بخش دوم از کتاب که بعد از تعریف دیالوگ است به بررسی نواقصی می‌پردازد که در طراحی دیالوگ رایج است. این بخش از کتاب مهمترین بخش برای مخاطب خاص است. عواملی چون زیاده گویی، عیان گویی، به کارگیری کلیشه ها و تکرارهای ناپسند که در آثار هنری و ادبی هستند. این کتاب مفید را منبعی خوب برای علاقه مندان به فیلم نامه نویسی و داستان نویسی می‌دانم و پیشنهاد میکنم.

نویسنده ای از دل تاریخ به نام تیلار ماتسئو کتابی با نام ادا موسیلینی را به رشته ی تحریر درآورده. این مورخ برجسته به واسطه ی پژوهش های خود در زمینه تاریخ اجتماعی و سیاسی قرن بیستم شناخته شده است. او با روحیات زنانه خود و تمرکزش بر نقش زنان در حوادث تاریخی آثار ماندگاری را به جا گذاشته است. یکی از ویژگی های موثر کتاب تاکید بر مقاومت و شجاعت زنان در برابر رژیم های تمامیت خواه است. قلم جذاب و گیرای ماتسئو خوانندگان را به سفری در زمان دعوت می‌کند که نه تنها آموزنده بلکه الهام بخش است. در این کتاب زندگی زنان به گونه ای روایت می شود که خواننده به عمق رنج و امید و تلاش‌های آنها برای تغییر پی می برد. در فصل اول ماتسئو زمینه ی تاریخی را توضیح می دهد که ایتالیا چگونه با رهبری موسولینی به یک رژیم دیکتاتور تبدیل شد و آزادی از مردم سلب شد. شرایط سخت زنان و محدودیت‌های اعمال شده بر آنها در جامعه اشاره شده است. نکته جالب توجه در نوشته های ماتسئو واقعی بودن جریانات در متن کتاب است. این کتاب بسیار زیبا را به تمام زنان و دوستداران تاریخ سیاسی اجتماعی بخصوص دوران جنگ پیشنهاد میکنم.

مزدک یکی از برجسته ترین چهره های فکری - اجتماعی ایران باستان است. کتاب حاضر شامل نوشته هایی از تاریخ پژوهان در این حوزه است که با واکاوی شخصیت مزدک و اندیشه های او در حوزه های مختلفی چون الهیات، اخلاق، سیاست و اقتصاد می‌کوشند پرده از واقعیت تاثیرات اندیشه های او بر جامعه ی ایران بردارند.
از آنجایی که جنبش مزدک یکی از جنبش های مهم اجتماعی-مذهبی در تاریخ ایران باستان به شمار می رود موجبات گرایش توده های مردم طبقات پایین و بردگان را فراهم ساخته بود. از نقطه قوت های این اثر می توان روایتی جامع و منسجم از زندگی نامه، آموزه ها و نهضت مزدک را نام برد که به خواننده اجازه می دهد تصویری روشن تر از این چهره و جنبش مهم تاریخی را داشته باشد. همچنین با نگارشی جذاب و روان روبرو خواهید شد که مخاطب عام نیز از خواندن آن لذت خواهد برد. اگر از دانشجویان و دوستداران تاریخ ایران باستان هستید این اثر ارزشمند و تحقیقی را به شما به عنوان منبعی معتبر معرفی و پیشنهاد میکنم.

کتاب حاضر اثر جوئل شکتر است. از نظر من این اثر منبعی مهم از اطلاعات تئاتر عامه پسند، فولکوریک یا مردمی است. همان تئاتری که مردم کوچه و بازار می شناختند تا روشنفکران. نویسنده سعی داشته بعد از تعریف تئاتر مردم، ویژگی ها و انواع طراحی صحنه به سراغ تئاترهای تاریخی بلوار تمپل برود. در این اثر نمونه هایی از تئاتر همچون نان و عروسک، که آن را چنان آیینی و مقدس پاس می‌داشت، یا نمایش های وایانگ و لودروک در جاوه، آمده است. نویسنده اجزا و عناصر به کار رفته در نمایش کمدیا را با تجربه های خود از تئاتر استرلر که در آن زمان حقیقتا انقلابی در صنعت نمایش به شمار می آمد ادغام و در نهایت اصلاح کرده است. شکتر معتقد است پانتومیم را نمی‌توان با استفاده از تئاتر بی کلام سفید یاد گرفت بلکه باید آن را از کمدیا دل آرته یاد گرفت. نویسنده در نگارش این کتاب از کارهای روزانته، زانیس، هارلکوینز الهام گرفته است و در نهایت بیان داشته در روایت تصویری قصه گوها یک جز مردمی وجود دارد که خیلی مستقیم و صریح از آن بهره برداری کردیم. اگر علاقه مند به حوزه ی تئاتر هستید این کتاب جالب را مطالعه کنید.

کتاب حاضر متنی تاریخی از دیوید اف کرو است. آثاری با ژانر تاریخی همیشه همراه با اسناد مرتبط بوده اند. هیتلر فردی مستبد است که در بسیاری از کتاب‌ها عناوین مختلفی به آن داده اند. در این اثر که طبق گفته ی نویسنده در آن از اسناد مهم تاریخی استفاده شده، یکی از قدرتمندترین افکار سیاسی یک شخصیت سیاسی از نظر تاریخ را خواهیم خواند. همچنین مسئله یهودیان و عناد او با آنها، مسئله هولوکاست و چگونگی این اتفاق، نازیسم و علت پیدایش آن را به خوبی بازگو می‌کند. از نقاط مثبت این کتاب تحقیق و مطالعه ی گسترده ی نویسنده است که در مورد زندگی و اعمال هیتلر انجام داده و از سوی دیگر تحلیل عمیق دلایل و پیامدهای ظهور و صعود نازی ها و فرهنگ نازیسم در آلمان می‌باشد. بعد از خواندن این کتاب متوجه شدم که نازیسم برابر است با ترس، اردوگاه های کار اجباری و قتل عام، چرا که جنگ هیتلر جان ده ها میلیون نفر را گرفت و از اروپا ویرانه ای برجا گذاشت. امروزه وقتی می‌خواهیم برای محکوم کردن یک دیکتاتور مقایسه ای تاریخی صورت دهیم نام هیتلر به ذهن ما می رسد. در نهایت نویسنده معتقد است نقش عظیم هیتلر در پیشبرد اهداف نازی و تصمیم گیری ها خلاصه نمی‌شود، بلکه شکل گیری و روند رشد آن حاصل فعالیت افراد زیادی بوده در همراه سازی کورکورانه ی مردم با این جریانات.

کتاب حاضر از اریک کندل برنده ی جایزه نوبل است که در آن تلاش کرده از دنیای عصب شناسی به هنر برسد. در همین جهت او با بهره گیری از علوم عصب شناسی و متخصصان این رشته و همچنین بررسی پیشرفت‌های مکاتب هنری جنبه های بصری هنر را روشن  می‌کند. ماحصل این آمیزه متنی شگفت انگیز از هنر، علم، فلسفه، روان شناسی و تاریخ است. بررسی هایی که اریک کندل در کتاب هنر مدرن در ناخودآگاه به مخاطبان ارائه کرده نشان می دهد درک ما از موضوعات هنری و توانایی هایمان در شناخت یک اثر هنری معلول امکاناتی است که سازوکار فیزیکی بدنمان در اختیارمان قرار می دهد. کندل معتقد است که مغز ماست که تعیین می کند که جهان اطرافمان را چگونه ببینیم. نویسنده با این اثر خود موفق شده به نتایجی برسد که جامعه ی روانشناسی را شگفت زده کند. اثری متحول کننده که علم و هنر را به نحوی به یکدیگر پیوند می زند. آموزه های کندل در مقام یک روانپزشک، همچنین دانش گسترده ی او در زمینه ی عملکرد و چگونگی ساختار مغز، این کاوش کاملا مبتکرانه را در رابطه ی بین تولد روانکاوی، اکسپرسیونیسم اتریشی و مدرنیسم غنی تر نموده است.

کتاب حاضر به نویسندگی ژوانس فووریه است. او در این کتاب سعی‌اش در بیان و تفسیر جغرافیای مناطقی است که از آنجا گذر کرده. جزییات در این کتاب جالب و جذاب است: از توصیف مکان ها، مراسمات و رسم و رسومات تا وقایع دربار ناصرالدین شاه. فووریه خاطراتش در آن سه سال در مورد اوضاع ناصری و دربارش تا بازگشتش از ایران به کشور خود را همراه با عکس های تاریخی توصیف و شرح می دهد که یکی از بهترین منابع درباره ی اوضاع ایران در آن سالها محسوب می شود. این کتاب می تواند مرجعی مفید برای اطلاعاتی هر چند مختصر از کشورهای واقع در مسیر سفر ناصرالدین شاه، وضعیت مذهبی آن دوران، درباریان، وضع حرم و کاخ ها و در آخر خصایل ناصرالدین شاه از زبان شخص سوم خارجی که نفعی برای او ندارد باشد. نویسنده دکتر دربار ناصرالدین شاه بوده و شاهد عینی زندگانی روزانه ی او بوده است. او بیان می‌دارد که وضعیت ایران در آن دوران بسیار اسف بار و تاسف برانگیز است که در جای جای خاطرات خود به این موضوع اشاره کرده است. شروع سفر فووریه از تبریز و بیان فقر و ازدیاد گدایان در آن شهر بود و با بازگشت از سفر فراهان که وبا شیوع پیدا کرده بود از معالجه خسته شده و مرخصی خود را از دربار شاه خواهان شد.این کتاب بسیار جالب را به دوستداران تاریخ ایران خصوصا دوران قاجار پیشنهاد می‌کنم.

باشگاه‌ها

این کاربر هنوز عضو باشگاهی نیست.

چالش‌ها

این کاربر هنوز در چالشی شرکت نکرده است.

لیست‌ها

این کاربر هنوز لیستی ایجاد نکرده است.

بریده‌های کتاب

این کاربر هنوز بریده کتابی ننوشته است.

فعالیت‌ها

کتاب حاضر که بررسی و تحقیق انتقادی از تغییرات ایدئولوژیک روشنفکران فرانسه است توسط اسکات کریستوفرسن به نگارش درآمده است. روایت قطبی شدن منظومه ی سیاسی چپ در فرانسه که در سال 1970 به اوج خود رسید و نیروهای چپ را در این کشور به دو قطب متضاد یکدیگر تبدیل کرد. نویسنده در این کتاب در تلاش است که بیان دارد چگونه بخش قابل توجهی از روشنفکران چپ فرانسوی که در گذشته با کمونیسم و مارکسیسم همسو بودند شروع به محکوم کردن این ایدئولوژی ها کردند. این کتاب فقط یک روایت تاریخی نیست بلکه به عنوان یک مطالعه ی جامعه شناختی محسوب می شود که بینش هایی را در مورد جامعه شناسی سیاسی روشنفکران چپ ارائه می دهد. بخش مهم دیگر کتاب صحبت در مورد توتالیتاریسم است. مفهومی که علی رغم تردید مبدعانش در مورد اعتبار اخلاقی آن و تشکیک سیاستمداران اروپایی در مورد توانایی کاربردیش برای سامان دادن به سیاست خارجی کشورهای متبوع شان در دوران جنگ بسیار مورد استفاده ی روشنفکران چپ جدید قرار گرفت و نه تنها مفهوم انقلاب را از مباحث چپ حذف کرد بلکه هرگونه سیاست‌های سرمایه داری را از دور خارج کرد. این کتاب منبع تاریخی بسیار عالی برای مورخان قرن بیستم فرانسه می باشد. اگر علاقه مند به کتابهای تاریخی فرانسه هستید این کتاب جزو بهترینهاست.

کتاب حاضر به نویسندگی هارولد لمب است. او توانسته زندگینامه ی کوروش را همراه با تخیل بیان کند و جو و فضای فکری و فرهنگی غالب عصر کوروش را توضیح دهد. توصیف ویژگی های تمدن بابل، مصر و یونان در این اثر به زیبایی ذکر شده. در جایی دیگر از آن شاه پارسی را بخاطر بخشندگی، بنیان گذاشتن حقوق بشر، پایه گذاری نخستین امپراطوری چند ملیتی و بزرگ جهان، آزاد کردن برده ها، احترام به ادیان مختلف، گسترش تمدن و غیره ستایش می‌کند. بنیان کتاب کوروش کبیر مبتنی برستایش بی حد بنیانگذار امپراطوری هخامنشی که از خوش نامترین فرمانروایان در تاریخ جهان است می‌باشد‌. مستندات اصلی مولف در بررسی ارتباط میان مادها و هخامنشیان همان داده های مورخان یونانی و در راس آنها افسانه های هرودوت است. از دیگر مسائلی که برای من جالب بود در انتخاب کتاب ایرانی نبودن نویسنده است. اینکه پیشینه و تمدن کشورمان را در سرزمین‌های دیگر نیز مورد تحلیل و کنکاش قرار میگیرد. اگر علاقه مند به ایران و کتابهای تاریخی هستید این کتاب را حتما مطالعه کنید.

کتاب حاضر به نگارش ادوارد رادزینسکی ادیب و مورخ روس است. او توانسته در این اثر ارزنده با بررسی اسناد و مدارک فوق محرمانه و تحلیلهای خویش زندگی رهبر جماهیر شوروی را به شکلی بسیار جذاب و در عین حال مستند روایت کند. اگر علاقه‌مند به خواندن کتاب در مورد سیاستمداران و شخصیت‌های مخوف و بزرگ تاریخ هستید کتاب استالین در میان دیگر کتاب های تاریخ یکی از بهترین های این ژانر است. به نظر من ضرورت خواندن زندگی و عملکرد این اشخاص باعث می‌شود که ما انسان را بهتر بشناسیم و هم جنبه های مختلف سیاست را درک کنیم و از سویی دیگر بدانیم واقعیت چقدر می‌تواند جالب و مبهوت و تکان دهنده باشد. استالین توطئه گری بی اصل و مرام بود که برای حفظ قدرت و رسیدن به جامعه ای یکدست که فرمانبردار او باشد از همه چیز می گذشت. موضوع این کتاب با محوریت زندگینامه استالین، انقلاب روسیه، بخشی از زندگی لنین، شکل گیری کمونیست، جنگ جهانی اول و دوم و...است.
نویسنده با شروعی کوبنده و موجز از شرح مجسمه استالین به ما روزهای ظلمانی استالین را نشان می دهد. او توانسته در مورد تاریکی هایی که استالین در جهان بوجود آورد پرده بردارد.

کتاب حاضر از آدولف هیتلر در شمار آثار برجسته ی فلسفه ی سیاسی معاصر بشمار می آید. این کتاب را هیتلر ۶ سال پس از جنگ جهانی در زندان لاندسبرگ تقریر و رودلف هس آن را به رشته ی تحریر درآورد. اگر کنجکاو در شناخت شخصیت هیتلر و بدست آوردن اطلاعاتی در مورد جنگ جهانی هستید این کتاب برای شما بسیار لذت بخش خواهد بود و در جای جای کتاب شما با نوع نگاه هیلتر به جهان مواجه می‌شوید. هیتلر در قسمتی از کتاب می‌نویسد: مرگ پدر مادرم در طول زمان باعث نشد ناامید شوم و در مقابل مشکلات زندگی محکم و استوار رو به رویش ایستادم. گاهی اوقات به جای پول غذا کتاب می گرفتم و با اینکه از خواندن کتاب لذت می بردم اما همراه همیشگی‌ام گرسنگی بود. نبرد من زندگینامه و شرحی از دیدگاه های اجتماعی سیاسی هیتلر رهبر آلمان است که با صداقتی غیر منتظره افکار نژادپرستانه خود را اعلام کرده است. در ابتدای کتاب هیتلر به دوران نوجوانی و کودکی خود می پردازد و همچنین علت به زندان افتادن خود را شرح می دهد. او در فصل های دیگر به نفرت خود از یهودیان و فسادی که در آلمان به راه انداخته اند می‌پردازد‌. این کتاب می‌تواند برای علاقه مندان به تاریخ و جریانات جنگ جهانی بسیار جالب باشد.

کتاب تس دوربرویل داستانی عاشقانه و غم انگیز از تامس هاردی است که بعد از شروع نمی توان به سادگی از آن گذشت. نویسنده در انتها پایانی تلخ را رقم خواهد زد که اگر این گونه نبود این داستان بی بدیع اینگونه در ذهن ما باقی نمی ماند. کتاب حاضر در زمان خودش انتقادی ست هرچند در زمان حال مسئله ای حل شده به بنظر بیاید. مسئله ای که حین خواندن کتاب برای من جالب توجه بود ایجاد چالش در موضوع مذهب بود. یکی از شخصیت‌های داستان با وجود فرار از مذهب باز هم عقایدش تحت تاثیر مذهب است و دیگری بعد از خطایش در زندگی به دین متوصل شده و برداشتی تامل برانگیز از آن دارد. داستان در مورد دختری پاک و بی آلایش به نام تس است که ناخواسته گرفتار اتفاقات شومی می شود. نویسنده توانسته با هنر خود ما را چنان همراه با رنج ها و دردهای شخصیت های داستان کند که گویی ما نیز همان رنج ها را متحمل هستیم. سرگذشت انسانهای نیک در شرایط فاجعه بار جامعه تاسف برانگیز است. از این رمان پرهیاهو و عاشقانه فیلمی به همین نام از رومن پولانسکی نیز ساخته شده که دیدن آن نیز خالی از لطف نیست.