معرفی کتاب روان سیاست: نئولیبرالیسم و فناوری های جدید قدرت اثر بیونگ-چول هان مترجم مصطفی انصافی

روان سیاست: نئولیبرالیسم و فناوری های جدید قدرت

روان سیاست: نئولیبرالیسم و فناوری های جدید قدرت

بیونگ-چول هان و 1 نفر دیگر
4.2

ناشر
لوگوس
1398/9/26

کتاب پیش رو در خصوص تکنولوژی اطلاعات و نوآزادی خواهی تهیه و نگارش یافته است. در این اثر ابتدا بحران آزادی را مطرح نموده و استثمار آزادی و نیز دیکتاتوری سرمایه و شفافیت را مورد بررسی قرار می دهد. در ادامه نویسنده به معضل فوکو که تجزیه وتحلیل مفاهیم جمعیت و زیست سیاست بود اشاره کرده و سرمایه داری هیجانی را به بحث می گذارد. در پایان این مجموعه به تأثیر داده های بزرگ که به بار آوردن مؤثرترین شیوه کنترل و نظارت است پرداخته و اطلاعاتی در مورد روح و چیستی آن می دهد. درمان به مثابه کشتار از مطالب قابل دقّت در این تحقیق به شمار می رود.

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به روان سیاست: نئولیبرالیسم و فناوری های جدید قدرت

پس از "اند
          پس از "اندوه اروس" این دومین اثری است که از چول‌هان خوانده‌ام. او در روان‌سیاست، با خوانشی فراانتقادی از جهان کنونی، تلاش نموده تا نشان دهد چگونه نئولیبرالیسم با شکل‌دهی به روان آدمی، او را به بردگی گرفته است. انطباق استثمارگر بر استثمارشده چیزی است که چول‌هان در کتاب حاضر از آن پرده برمی‌دارد. انسان نئولیبرال که خود را تماما آزاد و بدونِ ارباب می‌پندارد، درواقع برده‌ترین است. او خودش را استثمار می‌کند، بی‌آنکه احساس بردگی و بندگی داشته باشد.
می‌توان گفت گذار از زیست‌سیاستِ فوکو به روان‌سیاست، نقطه عطف تازه‌ای در خوانش وضعیت فعلی قدرت ایجاد کرده است.
علی‌رقم ترجمه نامطلوب و سخت‌فهم کتاب، شاید نیاز باشد هرکسی خود را در مواجه با چنین متونی قرار دهد و برای باری دیگر تمام افکار و انگاره‌های پیرامون جهان کنونی را به چالش بکشد زیراکه "جهانی که ما آن را خلق کرده‌ايم، فرآیندی از تفکرات ماست. بدون تغییر تفکرات‌مان، نمی‌توان جهان را هم تغییر داد. (آلبرت اینشتین)"