عناصر داستان

عناصر داستان

عناصر داستان

رابرت ای. اسکولز و 1 نفر دیگر
4.1
4 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

5

خواهم خواند

2

روی سخن این کتاب با خواننده غیر متخصص و تازه آشنای داستان است و به اصول اساسی داستان می پردازد نه به پیچیدگی ها و اصطلاحات و مفاهیم بغرنج نقد و تحلیل.کوشش آن در جهت مجهز کردن خواننده به ابزار های مفهومی اساسی برای درک و تحلیل و تفسیر داستان ها است.کتاب از دو بخش اصلی تشکیل شده است:در بخش نخست عناصر اصلی داستان،تفاوت آن با واقعیت و حقیقت،گونه ها و انگاره های مختلف داستان،و مفاهیمی چون طرح شخصیت و معنا و نظرگاه و نقشه معرفی و بررسی می شوند. در بخش دوم سه داستان نمونه از سه نویسنده برجسته :موپاسان،جویس،بورخس آمده اند و درباره هر یک از آن ها تفسیری ارائه شده تا چگونگی کار بست رویه های مطرح در بخش نخست روشن تر شود.

یادداشت‌های مرتبط به عناصر داستان

          کتاب هایی با این عنوان معمولا درباره مسائل مقدماتی داستان نویسی اند اما  این کتاب عناصر داستان را از سمت دیگری بررسی کرده .
از طرف خواننده ی داستان .
برای  خواننده ای که می خواهد مفهوم و زیرلایه های داستان را بهتر درک کند ، شروع خوبی ست.
حجم کمی هم دارد ( حدود 100 صفحه )

کتاب از دو بخش تشکیل شده . 

بخش اول معرفی عناصر داستان است و برای هر کدام توضیحاتی می دهد که در عین اختصار پرمغز و عمیق است و همین طور در این بخش به رابطه ی داستان با امر واقع (واقعیت ) می پردازد و گونه ها و انگاره های مختلف داستانی را بررسی می کند .

بخش دوم سه داستان آورده ( از موپاسان ، بورخس و جویس ) و بعد هرکدام  را کوتاه نقد و بررسی کرده و به نحوی می شود گفت مطالب نظری بخش اول را در این بخش کارگاهی و روی مصداق آموزش داده.

 همان طور که گفتم این کتاب مال داستان نویس ها نیست، برای مخاطبان داستان است و به همین دلیل عناصری که شرح می دهد آن عناصر آشنایی نیست که در کارگاه های داستان نویسی یاد می دهند . هرچند که گاها با آن ها هم فصل مشترک دارد . مطالعه اش باعث ریز بینی و دقت نظر در مواجهه با داستان و همچین فهم معنای مورد نظر نویسنده می شود . 
 یادم است مدتی بعد از خواندنش یکی از داستان های محمود را که متوجه نشده بودم ، دقیقا با روش های کتاب واکاوی کردم و نکاتش را یادداشت کردم تا بفهمم چه خبر بوده .
که خدا رو شکر فهمیدم.!
خودم تا الان که دو بار خواندمش و بعید هم نیست دوباره بخوانم ، کتابی نیست که بخوانی و رد بشوی . تأمل می خواهد و بازخوانی .

پ.ن: البته توجه شود که هر داستان نویس خوب ابتدا یک داستان خوان خوب بوده است .
 پس برای علاقه مندان به داستان نویسی هم توصیه می شود. خیلی هم توصیه می شود .!
        

21