معرفی کتاب ناگفته های جنگ: خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی اثر احمد دهقان

ناگفته های جنگ: خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

ناگفته های جنگ: خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

3.9
9 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

13

خواهم خواند

6

شابک
9789644715150
تعداد صفحات
350
تاریخ انتشار
1388/6/16

توضیحات

        کتاب ناگفته های جنگ خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی اثر احمد دهقان انتشارات سوره مهر

‌ کتاب حاضر، دربردارنده خاطرات شهید علی صیاد شیرازی در زمان جنگ تحمیلی می باشد. این خاطرات شامل فعالیت ها و اقدامات درخشان وی در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی و در زمان جنگ تحمیلی است که به عنوان فرمانده عملیات های مختلف در زمان جنگ نقش خود را به خوبی ایفا می کند. خاطرات ایشان که در طول جنگ ضبط شده بود در سال ۱۳۷۳ برای چاپ به ایشان ارائه گردید که در همین سال هم به شهادت رسیدند.
      

بریدۀ کتاب‌های مرتبط به ناگفته های جنگ: خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

لیست‌های مرتبط به ناگفته های جنگ: خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی

یادداشت‌ها

          🔹 کتاب ناگفته های جنگ

خیلی خواندنی و عمیق بود. چه عجیب بوده شهید صیاد، یک ارتشی مومن و مخلص و مقاوم. به قول حاج قاسم: صیاد، سلمانِ ارتش ما بود. 
سرگردی که از دست بنی صدر دو درجه تشویقی گرفت و شد سرهنگ اما دوباره همان بنی صدر درجه اش را گرفت و سرگردش کرد. جالب است حضرت امام هم نظرش این بود که با صیاد مطابق قوانین برخورد شود. کار به آنجا می‌رسد که فرمانده ی جبهه ی کردستان از سرهنگی می‌رسد به سرگردی تعلیق شده از کار که حتی باید شنبه به شنبه خودش را به ستاد مشترک ارتش معرفی کند. اما با فرار بنی صدر حقانیت صیاد، روشن می‌شود و با قوت به جبهه ها بر می‌گردد.
کتاب اطلاعاتی مستند و محکم از شروع غائله ی کردستان و نبرد با کومله و ضدانقلاب تا عملیات های مختلف در جنوب را  از زبان شهید صیاد شیرازی، در بر دارد. صیاد بسیار محکم، معتقد، اهل معنویت، کارکشته در فنون نظامی و بسیار فعال و متحرک بوده. چیزی که امثال من شاید ۵۰ سال از چنین روحیاتی بدور و با آن بیگانه باشند. پیشنهاد میکنم پیام رهبر انقلاب برای شهادت شهید صیاد را مرور کنید. این را هم بگویم که یکی از نقاط برجسته ی کتاب، روح بلند، قاطعیت و دوراندیشی حضرت امام در طول مسائل جنگ است.
#معرفی_کتاب 
#کتاب_ناگفته_های_جنگ
#شهید_صیاد_شیرازی
#انتشارات_سوره_مهر 
#آخرین_کتابی_که_خواندم


        

1

          همیشه دوست داشتم در مورد سرهنگ ارتشی که تو فیلم های مستند دفاع مقدس به مناسبت هایی مثل فتح خرمشهر یا هفته دفاع مقدس از تلویزیون پخش می شد و او را بی سیم بدست در حال هدایت عملیات از قرارگاه نشان می داد بیشتر بدانم تا اینکه در صفحه آقای مجیدیان به معرفی کتاب ناگفته های جنگ خاطرات سپهبد شهید علی صیاد شیرازی برخوردم و چه چیز بهتر از خود خاطرات می تواند منبع مناسبی برای پاسخ به آنچه به دنبالش بودم باشد.

به برکت طاقچه بی نهایت کتاب را خواندم و می توانم بگویم که کتاب نثر روان و خوش خوانی دارد.

به شخصه برای من از لحاظ دانستن اطلاعاتی در مورد طرز تفکر و نگاه ایشان و همچنین وقایع کردستان در سالهای ابتدایی انقلاب و نیز شرایط جبهه ها در سال های اولیه جنگ از دید یک ارتشی متدین و فهیم جالب بود.
شهید صیاد شیرازی مشخص است که انسانی خود ساخته بوده و در هنگامه ای که ارتش فاقد فرماندهان آموزش دیده تصفیه شده خود بوده است سعی می کند با مدد دانسته های خود و البته در برهه هایی با آزمون و خطا نقش سربازیش را بخوبی برای کشورش ایفا کند.
صداقت ایشان هم در جای جای خاطرات مشخص است بویژه که ایشان نظر تخصصی خود در مورد ادامه جنگ بعد از فتح خرمشهر را در جایی از کتاب به این شکل بیان میکند که جالب و خواندنی است :
« پس از عملیات رمضان ، راه تقریبا تمام شده ای را قطع کردیم و بسوی راه طولانی رفتیم . از نظر ذهنی ، دو هدف بیشتر نمی توانست در سراسر جبهه ها دنبال شود که در سرنوشت جنگ نقش داشته باشد ، یا رسیدن به بغداد و از پای درآوردن صندام و حکومت یا بصره .
هر کار  غیر از این انجام دادیم ، کارهایی بوده  مقطعی ، موقت و محدود برای اینکه یکی از این دو هدف تامین شود. هیچ یک نمی توانست جوابگوی کار ما باشد . یعنی سرتاسر شمال عراق را هم می گرفتیم ، صدام سقوط نمی کرد و همینطور جاهای دیگر. دو جا صدام را به زانو در می آورد که اگر اوایل به آنها می رسیدیم قبل از اینکه دشمن از سلاح شیمیایی استفاده کند کار صدام تمام بود ، یکی بصره و یکی هم بغداد . همین و بس ... »
به نظار من اگر بخواهیم ایرادی به این کتاب خواندنی وارد بدانیم این است که خاطرات ایشان از فتح خرمشهر به بعد فقط در حد عملیات رمضان را پوشش می دهد و خبری از اتفاقات سالهای پایانی جنگ ، عملیات فاو و عملیات مرصاد ، سری عملیات های موسوم به کربلا و که مسلما بعنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش شاهد و ناظر آنها بوده نیست.
به هر روی اگر به مسائل تاریخ معاصر و دفاع مقدس علاقه دارید حتما خواندن این کتاب را توصیه می کنم.

در پایان یاد تمام قهرمان جان بر کف این سرزمین که با نثار جان خویش حافظ این مرز و بوم از تجاوز و اشغال گری و و همچنین تجزیه طلبی بودند گرامی و جاودان باد.
        

17