معرفی کتاب علی آقا اثر راحله قرایی

علی آقا

راحله قرایی و 2 نفر دیگر
4.5

_

کتاب علی آقا، نویسنده راحله قرایی.

چند روزی به آغاز رسمی سال تحصیلی مانده بود که به عنوان دانشجوی جدیدالورود برای آشنایی با محیط و گروه و کلاس‌ها رفتم دانشگاه. تقریبا کسی نبود به جز کادر اداری و چند تا دانشجو که برای تکمیل ثبت نام آمده بودند. کارم خیلی طول نکشید و زود برگشتم. داخل تاکسی دیدم کناری من، مشغول ورق زدن چارت درسی رشته مهندسی صنایع هست. سر صحبت رو باز کردم تا اطلاعات بگیرم. خیلی گرم جواب میداد. ورودی دو سال زودتر از من بود و  تا ترم هشتم همه درس‌ها و حتی بعشی اساتید رو برای من تشریح کرد...
در سال دوم، مسئول بسیج دانشجویی دانشکده شدم. حالا توی جلسات شورای بسیج دانشگاه و جلسات سازمان بسیج دانشجویی سپاه و حتی در اردوی دانشجویی راهیان نور، مثل داخل تاکسی، کنار دست من همون دانشجوی سال بالایی مهندسی صنایع نشسته.
توی همین سال که به خاطر فوت یک دانشجوی دختر در خوابگاه دانشگاه بر اثر کوتاهی و سهل‌انگاری مسئولین دانشگاه، بلوایی به پا شده بود و ما هم در کنار دانشجوها معترض بودیم و البته تلاش داشتیم تا این اعتراض تبدیل به بی‌نظمی و اغتشاش نشه و به خارج از محیط دانشگاه کشیده نشه، باز هم همون آدم کنار من بود.
در سال سوم، مسئول انجمن علمی گروه مهندسی صنایع دانشگاه آزاد زاهدان شدم. به دلیل نوع فعالیت انجمن علمی و همچنین حجم زیاد و تنوع بالای برنامه‌ها، همه دانشجوهای همه رشته‌ها دوست داشتند که به این مجموعه تردد داشته باشند. هر چند پوشش و رفتار و گفتار خیلی از دانشجوها مورد تائیدش نبود، اما در بیشتر جلسات و کنفرانس‌های آموزشی و بازدیدهای علمی از صنایع، مثل داخل تاکسی، همون دانشجوی سال بالایی مهندسی صنایع، کنار دست من بود.
و امروز بعد از سال‌ها که از اون روزها میگذره، بعد از درس و دانشگاه و کار و ازدواج، بعد از فاصله افتادن جغرافیایی بین ما، کتاب زندگینامه و خاطرات اون آدمِ کنار دستی من توی تاکسی ، کنار دست من هست...
کتاب «علی آقا؛ زندگینامه داستانی شهید مدافع حرم علی یزدانی»
####
این داستان، ماجرای پسری است که در کودکی و نوجوانی شیطان و بی‌قرار است، از درس خواندن فراری است و عشق سینما او را به دنیای جدیدی می‌کشاند. زندگی او مملو از شور و شر است، اما همین ویژگی‌ها باعث می‌شود مسیری متفاوت را بپیماید. علی یزدانی به تدریج تبدیل به مردی می‌شود که همه او را به خاطر مهربانی، بصیرت و دلباختگی‌اش به ارزش‌های انسانی می‌شناسند.
نویسنده با زبانی صمیمی، لحظات کوچک و بزرگ زندگی این شهید را به تصویر کشیده است؛ از شیطنت‌های نوجوانی‌اش گرفته تا تصمیم‌های بزرگ و دلیرانه‌ای که او را به جبهه مدافعان حرم می‌رساند.
علی یزدانی، مردی است که با تمام خصوصیات گاه متناقضش، قلب‌ها را تسخیر می‌کند: مهندسی که رفاقتش زبانزد است، مردی آرام که در عین حال هرگز از هیجان دور نیست.
#####
 اسم کتاب را نپسندیدم