در باب فلسفه عکاسی

در باب فلسفه عکاسی

در باب فلسفه عکاسی

ویلم فلوسر و 2 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9786009009381
تعداد صفحات
96
تاریخ انتشار
1398/10/17

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        اساس کتاب حاضر، این فرضیه است که از زمان پیداش تاریخ فرهنگ انسان تاکنون دو نقطة عطف مهم را می توان در آن بازشناخت. نخستین آن«پیدایش نوشتار خطی» در اواسط هزارة دوم قبل از میلاد و دومین آن «اختراع تصویر فنی» یا «عکاسی» است. فرضیة مزبور، دربرگیرندة این گمان است که ساختار فرهنگ، و در نتیجه هستی، در حال سیر یک تحول اساسی است. نگارنده در این کتاب، سعی در تقویت این گمان دارد و هدف وی از نگارش کتاب، ایفای نقشی فلسفی در وادی مناظرات مربوط به عکاسی است. مباحث مندرج در کتاب از این قرار است: تصویر متنی، دستگاه عکاسی، عمل عکاسی، پخش عکس، دریافت عکس، جهان عکس، لزوم فلسفة عکاسی و...
      

یادداشت‌ها

          ویلم فلوسر فیلسوف و پدیدارشناس هایدگری در این اثر کم حجمِ پر مایه، عکاسی یا به تعبیر خود تصویر فنی را به عنوان دومین نقطه عطف تاریخ بعد از پیدایش خط، مورد واکاوی هستی‌شناسانه قرار داده است. 
او در این اثر کوشیده تا با توضیح ماهیت تصاویر، کار عکاس، دریافت ما از عکس‌ها و جهانی که عکس می‌سازد، به تاثیرات فرهنگی و کارکرد کلّی عکاسی در زندگی ما بپردازد.
قطعاً با مطاله بخش‌های گیرای این اثر ارزشمند، با نگاهی مواجه خواهید شد که ممکن است ذهنیات و کلیشه‌های طبیعیِ برساخته شده را مورد شک و تردید و نظمی جدید قرار دهد. 
این کتاب جز عکاسان به کار کسانی نیز می‌آید که به مطالعه تاثیرات فرهنگیِ در حال تغییرِ رسانه‌های مدرنی نظیر عکاسی، علاقه دارند. 
او در جایی از این کتاب می‌گوید: عمل عکاسی یک شکِ پدیدار شناسانه است، زیرا سعی دارد از نقاط دید متعدد به پدیده‌ها نزدیک شود. اما ساختار کمّی و ریاضی‌وارِ این شک توسط  برنامه دوربین تعیین می‌شود.
        

11