در باب فلسفه عکاسی

در باب فلسفه عکاسی

در باب فلسفه عکاسی

ویلم فلوسر و 1 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

شابک
9782000563006
تعداد صفحات
96
تاریخ انتشار
1361/10/11

توضیحات

        فیلسوف رسانه ها (مدیا) ، ویلم فلوسر ، یک روش جدید انقلابی برای تفکر در مورد عکاسی ارائه داد. تجزیه و تحلیل رسانه از نظر زیبایی شناسی ، علم و سیاست روشهای جدیدی برای درک هم بحرانهای فرهنگی گذشته و هم شکلهای اجتماعی جدیدی که در درون آنها پدید آمده ، فراهم کرده است. فلوسر نشان داد که چگونه تبدیل شدن متن به فرهنگ بصری (از خطی بودن تاریخ به دو بعدی بودن سحر و جادو) و نیز تبدیل شدن جامعه ی صنعتی به جامعه پسا صنعتی (از کار به اوقات فراغت) مدام جابه جا می شود و چطور عکاسی به ما اجازه می دهد که این تغییرات را با وضوح خاصی بخوانیم و تفسیر کنیم. فلاسر با این فرضیه جسورانه آغاز می کند که دو نقطه عطف اساسی در فرهنگ بشر وجود داشته است. اولین اختراع نوشتن خطی و دومین اختراع تصویربرداری فنی ، ابتدا از طریق عکاسی بوده است. فلوسر در کتاب درباب فلسفه ی عکاسی به طور گسترده ای در مورد "دستگاه" دوربین به عنوان ابزار یا آپاراتوسی که "برنامه" خودش را دارد ، که باعث می شود حاکم بر کنترل انسان باشد صحبت می کند. این که عکاسان در حال بازی با یک دوربین هستند ، اما همیشه تحا سیطره ی قوانین برنامه ریزی شده ی دستگاه قرار دارند.
      

یادداشت‌ها

          ویلم فلوسر فیلسوف و پدیدارشناس هایدگری در این اثر کم حجمِ پر مایه، عکاسی یا به تعبیر خود تصویر فنی را به عنوان دومین نقطه عطف تاریخ بعد از پیدایش خط، مورد واکاوی هستی‌شناسانه قرار داده است. 
او در این اثر کوشیده تا با توضیح ماهیت تصاویر، کار عکاس، دریافت ما از عکس‌ها و جهانی که عکس می‌سازد، به تاثیرات فرهنگی و کارکرد کلّی عکاسی در زندگی ما بپردازد.
قطعاً با مطاله بخش‌های گیرای این اثر ارزشمند، با نگاهی مواجه خواهید شد که ممکن است ذهنیات و کلیشه‌های طبیعیِ برساخته شده را مورد شک و تردید و نظمی جدید قرار دهد. 
این کتاب جز عکاسان به کار کسانی نیز می‌آید که به مطالعه تاثیرات فرهنگیِ در حال تغییرِ رسانه‌های مدرنی نظیر عکاسی، علاقه دارند. 
او در جایی از این کتاب می‌گوید: عمل عکاسی یک شکِ پدیدار شناسانه است، زیرا سعی دارد از نقاط دید متعدد به پدیده‌ها نزدیک شود. اما ساختار کمّی و ریاضی‌وارِ این شک توسط  برنامه دوربین تعیین می‌شود.
        

11