معرفی کتاب از هزاره تا تهران: روایتی از دو دوره حضور حضرت آیه الله خامنه ای در اجلاس سران جنبش عدم تعهد اثر کمیته انتشارات موسسه ایمان جهادی

از هزاره تا تهران: روایتی از دو دوره حضور حضرت آیه الله خامنه ای در اجلاس سران جنبش عدم تعهد

از هزاره تا تهران: روایتی از دو دوره حضور حضرت آیه الله خامنه ای در اجلاس سران جنبش عدم تعهد

3.9
4 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

1

خوانده‌ام

10

خواهم خواند

10

شابک
9786006275161
تعداد صفحات
320
تاریخ انتشار
1393/12/3

توضیحات

        نگارنده در کتاب حاضر، سعی دارد که ماجرای حضور مقام معظم رهبری در اجلاس سران عدم تعهد در سال 65 در کشور زیمبابوه و اتصال این اجلاس به اجلاس سران عدم تعهد تهران از نقش ایشان در معادلات سیاسی جهان پرده بردارد. مقدمه این کتاب خطبه اول نماز جمعه 7 محرم سال 65 شمسی است که مقام معظم رهبری در آن به مناسبت دهه محرم به تشریح قیام اباعبدالله الحسین (ع) و تبیین ظلم ستیزی و دلایل ایجاد ظلم بر بستر قیام عاشورا می پردازند. این کتاب در سه بخش اصلی هراره، از هراره تا تهران و تهران تدوین شده است. در بخش هراره حضور مقام معظم رهبری در اجلاس سران عدم تعهد هراره به صورت روزانه و لحظه به لحظه با توجه به اسناد موجود در رسانه های آن زمان روایت شده است. در بخش از هراره تا تهران، به فرجام مسائل سیاسی مطرح در آن زمان ازجمله مسئله آپارتاید و جنگ ایران و عراق پرداخته شده است. بخش تهران کتاب نیز مربوط به سخنرانی آیت الله خامنه ای در اجلاس سران عدم تعهد تهران و دیدارهای ایشان با سران کشورهای شرکت کننده در این اجلاس است.
      

یادداشت‌ها

          کتاب «از هراره تا تهران» رو به نیت مطالعه دیدگاه ها و صحبت‌های آیت الله خامنه‌ای، در دو دوره حضور ایشون در اجلاس سران جنبش عدم تعهد(یک بار به عنوان رییس جمهور ایران و در شهر هراره و دیگر بار به عنوان رهبر ایران که میزبان اجلاس بودند) خوندم. البته متن این دو سخنرانی و بیشتر صحبت های ایشون در اجلاس هراره با سایر مسئولین اجلاس در کتاب آمده بود. اما کتاب به این صحبت ها خلاصه نشده، در طی کتاب، با کلیه وقایع آن برهه از تاریخ حداقل کشورهای عضو اجلاس عدم تعهد آشنا می شیم. در آن زمان ایران درگیر جنگ تحمیلی بود، اما خاورمیانه، آفریقا و آمریکای لاتین هم به نوبه خود درگیر جنگ ها و آشوب هایی بودند که ما، شاید به خاطر مشکلاتی که در اون برهه از زمان داشتیم کمتر ازش شنیده باشیم. کتاب لبریز از حقایق تلخ و روشنگری، از فجایعی که در جهان، به انواع بهانه ها (تبعیض نژادی، نفت، مذهب و ...) روی داده بود. خیلی از این مسائل تاریخی رو شاید اکثر ماها نشنیده باشیم و ندونیم. از این جهت، این کتاب، بیش از آنچه انتظار داشتم بهم داد و البته برای من به شدت دردناک بود. در مجموع از خوندنش بسیار بهره بودم. تنها موضوعی که در کتاب آزارم می داد، لحن کمی پر سوز و گداز و تعریف های راوی در حین تعریف وقایع بود. واقعا تعریف ساده ظلم هایی که به مردم مستضعف جهان شده  خودش به اندازه کافی گویا هست و این لحن و تعریف هایی که در ستایش افکار و شخصیت ها در کتاب شده، به نظرم بیش از آنکه اثر مثبت داشته باشه، باعث دلزدگی می شه. چون هر انسان آزاده ای، با اطلاع از ماجرا، می تونه قضاوت منصفانه ای داشته باشه و نیاز به تلاش برای اثباتش نیست، اگر هم از آزادگی به دور باشه، هر تلاشی، بی فایده است.
در مجموع کتابی پر از اطلاعات تلخ اما مهم بود که می تونه بینش خوبی از چرایی خیلی از مسائل به انسان بده.
اگر به تاریخ معاصر، تاریخ مقاومت و مبارزه علیه استعمار و استبداد  علاقه دارید، این کتاب حرف های جالبی برای گفتن داره.
        

1