معرفی کتاب مکاتیب فارسی غزالی بنام فضائل الانام من رسائل حجه الاسلام به انضمام رساله فرزندنامه (ایهاللوئد) اثر فیروزه صادق زاده دربان

مکاتیب فارسی غزالی بنام فضائل الانام من رسائل حجه الاسلام به انضمام رساله فرزندنامه (ایهاللوئد)

مکاتیب فارسی غزالی بنام فضائل الانام من رسائل حجه الاسلام به انضمام رساله فرزندنامه (ایهاللوئد)

مهدی قربانیان و 1 نفر دیگر
0.0 1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

2

خواهم خواند

0

ناشر
بصیرت
شابک
9786005492736
تعداد صفحات
176
تاریخ انتشار
1394/3/10

توضیحات

        مکاتیب غزالی،همراه با کیمیای سعادت،از معدود تالیفات این عارف بزرگ به زبان پارسی است که در دوره دوم زندگی او یعنی بعد از بحران روحی به رشته تحریر  درآمده اند. نه تنها بدین علت بلکه به علت نگارش در قالب و چارچوب نامه،این مجموعه ،از طراوت و رایحه ای خاص برخوردار شده است.
      

یادداشت‌ها

          نادر ابراهیمی در کتابِ صوفیانه‌ها و عارفانه‌ها می‌گوید: هیچ مکتبِ اجتماعی - سیاسی در ایران، به قدرِ تصوفِ راستین، ضدِ نظام‌های فاسدِ ظالم نبوده‌است. من می‌گویم: نمونه بارزش  همین مکاتیب.

امام محمد غزالی از چهره‌های مهمِ جهانِ اسلام است که سال‌ها در مدارسِ نظامیه تدریس کرده، کتاب‌های کم‌نظیری نوشته، بر شخصیت‌هایی نظیرِ سعدی تاثیر گذاشته و بعد همه این‌ها را رها کرده و گوشه‌نشین شده.

این کتاب مجموعه‌ای است زیبا و اصیل از نامه‌های فارسیِ او که در سال‌های پایانیِ عمرش نوشته. در تمامِ نامه‌ها، صداقت و بی‌باکیِ غزالی کاملاً هویداست. جایی به سلطان سنجرِ سلجوقی نوشته: پشت و گردنِ مومنان از بلا و محنتِ گرسنگی بشکست. چه باشد که گردنِ سُتورانِ تو از طوقِ زَر فروبشکند؟! در جای دیگری، بعد از این که فخرالملکِ وزیر را به بادِ انتقاد می‌گیرد می‌گوید: علاجِ این چنین مصیبت، آبِ چشم بُوَد نه آبِ انگور.

سابقاً مقداری از کیمیای سعادت را خوانده بودم و مقداری از محجه‌البیضاء فیض کاشانی که تفسیر و اصلاحیه‌ای است بر احیاء‌علوم‌الدین غزالی. الآن بیش‌تر مشتاقِ خواندنِ آثارِ غزالی شده‌ام و مشتاقِ زیارتِ آرامگاهِ تازه‌کشف‌شده‌اش در جوارِ فردوسیِ بزرگ.
        

20