معرفی کتاب دیدار غرب و شرق در "هجرت" گوته: دیوان گوته از نگاه میان فرهنگی: مجموعه مقاله ها اثر آذرمه سنجری

دیدار غرب و شرق در "هجرت" گوته: دیوان گوته از نگاه میان فرهنگی: مجموعه مقاله ها

دیدار غرب و شرق در "هجرت" گوته: دیوان گوته از نگاه میان فرهنگی: مجموعه مقاله ها

محمود حدادی و 1 نفر دیگر
2.8
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

1

شابک
9789644573408
تعداد صفحات
190
تاریخ انتشار
1389/12/3

توضیحات

        گوته پذیرای جهان و تأثیرگذار بر آن بود. انگلستان، ایتالیا، فرانسه و مشرق زمین به او الهام بخشیدند و از این راه به سهم خود زندگی معنویشان را در آثار او به تجلی در آوردند. گوته عینیت و ذهنیت اروپایی خود را در پذیرش و پیام برآورده می دید، و روشن است که ادبیات جهانی دستاورد دو کنش است. وقوف بر مکتب خودی و وامداری در قبال اندیشة دیگران و ضرورت استقبال از این اندیشه به عنوان عنصری کمال بخش. این کتاب حاوی مجموعه مقالات تفسیری است بر برخی اشعار شاخص گوته، که بیشتر این مقاله ها نوشته شرق شناسان صاحب نام آلمانی است.
      

یادداشت‌ها

          گوته بعد از شکست امپراطور محبوش، یعنی ناپلئون، از جنگ‌ها که دور و اطرافش رو پر کرده بودند خسته شد ‌و حالی مثل حال شعرای ما بعد از حمله مغول رو پیدا کرد. شعرای ما بعد از خون ریزی‌های چنگیز به عرفان پناه بردن و گوته هم به شرق (که تو نظرش ما باشیم). در این بین ترجمه ای آلمانی از حافظ به دستش رسید که اون رو شیفته خودش کرد و نتیجه شد دیوان غربی - شرقی.

کتاب بیشتر مجموعه مقالاتیه که در شرح و بسط اشعار این دیوان و اگر چه بعضاً حاوی نکات جالبیه اما به صورت کلی حوصله آدم رو سر می‌بره. شاید به درد کسی که بخواد خیلی تخصصی بخونه بخوره ولی به نظرم در این صورت هم اگه آقای حدادی با همین اطلاعات داخل کتاب زحمت تالیف یه اثر مستقل رو میکشید خیلی بهتر بود.

فقط نکته‌‌ای که به نظرم خیلی جالب اومد این بود که با اینکه ترجمه آلمانی حافظ خیلی چنگی به دل نمیزده ولی گوته با شم شاعرانه خودش متوجه شده که منظور حافظ از شراب دو پهلوعه و اونم این کلمه رو تو اشعارش دوپهلو استفاده کرده و به سمت برداشت افراطی و یا تفریطی از اون نرفته.
        

30