معرفی کتاب گزارش یک آدم ربایی اثر گابریل گارسیا مارکز مترجم کیومرث پارسای

3.3

ناشر
علم
1390/8/28

ماروخا با چون و شوهرش آلبرتو وی یا میرزا در اکتبر 1993 به من پیشنهاد کردند درباره شش ماه ربایش ماروخا و تلاش های سرسختانه آلبرتو برای آزادی او کتابی بنویسم طرح نخست به پایان رسیده بود که فهمیدیم این آدم ربایی را نمی توان جدا از نه مورد آدم ربایی دیگر که هم زمان در کشور روی داده بود مورد بررسی قرار داد زیرا در واقع آن گونه که در نگاه نخست تصور می کردیم ده آدم ربایی متفات در کار نبود بلکه یک آدم ربایی جمعی به حساب می آمد که یک گروه دارای هدف مشخص ده نفر را با دقت برگزیده و به اجرا گذاشته بود به دلیل درک دیر هنگام مطلب چاره ای نداشتیم جز اینکه طرحی جدید دراندازیم به گونه ای که همه اشخاص مورد نظر دارای هویت دقیق باشند به منظور شرح رویدادهای پیچیده و پیوسته لازم بود از شیوه ای استفاده شود که نه خسته کننده باشد و نه طولانی البته در طرح نخست قرار بود چنین باشد.

لیست‌های مرتبط به گزارش یک آدم ربایی

رؤیا

رؤیا

1404/4/10

تئوری انتخاب؛ درآمدی بر روانشناسی امیدبازی بلند مدت؛ تفکر بلند مدت در دنیایی کوتاه مدتآبنبات هل دار

کتاب‌هایی که شروعشون کردم اما به آخر نرسوندمشون!

7 کتاب

میشه گفت برای رها کردن هرکدوم دلیلی داشتم. تئوری انتخاب کتاب مفصلی بود که با ذوق تمام می‌خوندمش اما اصلا نمی‌شد و نباید یکباره تمومش می‌کردم. یه مدت همچنان باز موند و از یه جایی به بعد دیگه نخوندمش. خیلی دوسش دارم و سعی می‌کنم در یه فرصت مناسب و پیوسته حتما بخونمش. بازی بلند مدت وقتی این کتاب رو شروع کردم دلیل خیلی خوبی برای خوندنش داشتم و تا نصفش پیش رفتم، اما یهو اون دلیل رو انگار گم کردم و دیگه ادامه ندادمش. این یکی هم کتابیه که شاید یه روز برم سراغش. متن خوب و روانی داشت و درکش می‌کردم. آبنبات هل دار خیلی مشتاق بودم و قصد داشتم همه جلدهای آبنبات رو بخونم اما کلا نتونستم باهاش ارتباط بگیرم. تو لیست کتابام موند که شاید خوندنش مختص موقعیت خاصی باشه برام، اما نتونستم با ذوق ادامه بدم و به خودم فشار نیاوردم که تمومش کنم. فکر نمی‌کنم دیگه برم سراغ کتاب‌های آبنبات. کتاب کوچک هوگا این یکی رو طی یه تصمیم آنی و با خوندن چندتا نظر مثبت شروع کردم. اما از یه جایی به بعد هرجمله‌اش برام مثل جمله قبلی بود. انگار محتوای کتاب برام بی‌معنی شد و دیگه قانع نمی‌شدم ادامه بدمش. سلام بر ابراهیم ۲ کتاب سلام بر ابراهیم ۱ رو با ذوق خوندم. وقتی سراغ کتاب دومی رفتم، انگار به این نتیجه رسیده باشم که کتاب اول حق مطلب رو به اندازه کافی ادا کرده، ترجیح دادم همین زمان رو روی کتاب‌های دیگه‌ای از ژانر دفاع مقدس بذارم. مجموعه دفتر خاطرات بچه لاغر مردنی هم... به قول آیدا:«دیگه سنم از اینا گذشته»🫡😂 با اینکه بازم می‌تونستم از لابلای دیالوگ‌ها یه چیزایی بردارم و اوایل مشتاق بودم بخونمش، اما به زور یکم ادامه دادم و بعد ولش کردم. گزارش یک آدم‌ربایی این کتاب رو از دسته‌بندی کارآگاهی_جنایی کتابخونه، رندوم از قفسه کتابا برداشتم. این ژانر رو همیشه دوست داشتم و با ذوق کتاب رو باز کردم اما نفسم برید تا یکم پیش رفت! همون موقع خیلی بنظرم ثقیل و نچسب اومد و ولش کردم. فکر کنم کتاب‌های نصفه و نیمه بیشتری داشتم ولی تا الان همینا رو یادمه. امیدوارم این لیست شلوغ نشه دیگه.

این یادداشت مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

مارکز این بار از دنیای خیال گام بیرون نهاده و به عرصه‌ی واقعیت‌ها وارد شده، هرچند که پیش از این نیز، در دیگر آثارش، بن‌مایه‌ی واقعیت‌ها دنیای خیال او را رنگین و مصوّر می‌ساختند و آمیزه‌ی واقعیت و خیال صد سال تنهایی و پاییز پدرسالار و ده‌ها قصه‌ی دیگر را آفرید. لکن در این کتاب، مارکز چون خبرنگاری به دنبال واقعیت رفته است و اگر چه در آغاز می‌پنداشته در تلاش برای قصه کردن یک حادثه‌ی آدم‌ربایی است، اما در جریانِ تلاش، درمی‌یابد که نُه آدم‌رباییِ دیگری که در طول یک سال رخ داده به یکدیگر مرتبط است و وقتی وارد ماجرا می‌شود، با کلاف سردرگمی مواجه می‌شود که درنهایت درمی‌یابد دَه آدم‌ربایی درواقع، یک آدم‌ربایی است. مارکز آن‌گاه برای کامل کردنِ قصه‌ی خویش با همه‌ی افراد درگیر در آدم‌ربایی‌ها مصاحبه می‌کند و مهم‌ترین بخش این گزارش متعلق به ماجرای مارینا مونتویا و دایانا نوابای است که در حادثه‌ی آدم‌ربایی کشته می‌شوند. مارکز در این رمانِ پیچیده، عناصر قصه‌نویسی را چنان استادانه به کار گرفته که خواننده با شیفتگی تمام این ماجرای تلخ را که بیان‌گر جریان پرشتاب و فاضلابی متعفن در جامعه‌ی امریکای لاتین است، بیان می‌کند.

کتاب ماه ادبیات، سال یکم، شماره‌ی یکم.