بهتر انتخاب کن، بهتر بخوان

خط انتقال معارف

خط انتقال معارف

خط انتقال معارف

4.0
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

15

خواهم خواند

9

چگونگی انتقال معارف دینی و پیشگیری از شکاف نسلی کتاب حاضر، حاوی سخنرانى تنظیم‌شده استاد على صفایى حائرى در شب‌هاى قدر رمضان 1376 شمسی است. در این کتاب به این سؤال اصلی پرداخته می‌شود که راه انتقال معارف دینی به نسل‌های بعدی چیست؟ برای پاسخ به این سؤال، حکمت 147 نهج‌البلاغه تحلیل و بررسی می‌شود. خط انتقال معارف سه مرحله دارد: 1- حمل علم 2- تبلیغ علم 3- حفظ و نگهداری علم. در این کتاب از موانع حمل علم، شرایط حامل علم، آثار حمل علم، روش‌های انتقال علم، و آفت‌های حفظ علم و مسئولیت‌های عالم بحث می‌شود.

یادداشت‌های مرتبط به خط انتقال معارف

فاطمه

1401/10/25

            امیدوارانه دوست دارم فکر کنم سوالی که استاد صفائی حائری مطرح می کندشاید سوال خیلی از معلمان ، مربیان و یا ادم هایی باشد که به یک آگاهی و حقیقتی رسیده اند و نمی توانند بی خیال و دل آسوده باشند.آتشی در دلشان شعله می کشد که نمی گذارد ارام و بی هیاهو بنشینند.
اما سوال چیست؟
اینکه چگونه می توان بین خود و نسلی که نه پس از ما ،که با ما و در زمان و زمانه ما زندگی می کند آن هم با یک شکاف که باعث شده ما را نفهمند،دردهای ما را نفهمند،علت خنده ها  و گریه های ما را نفهمند پلی برقرار کرد.اگر این شکاف و فاصله را احساس کردی پس برتوست که این شکاف را پر کنی.
حرف نویسنده این است که دین از جنس عاطفه صرف نیست بلکه از جنس عقل است و عمل پس هم قابل انتقال است ،هم قابل نقد.
این انتقال یک وظیفه عمومیست اما ضرورتش چیست؟
ضرورت در اگاهی بخشیست که زمینه ساز ظهور است،به راه و نه بیراهه رفتن ادمها و دیگر اینکه ادای دین و امانت است برای تربیت و انتقال به نسل بعدی.
سرفصل های مفیدی  درباره ویژگی های علم،حامل علم،تبلیغ علم و حفظ و نگهداری ان دارد.
این کتاب برای آدم های دلسوزییست  که سوزدل دارند،نوری یافته اند و می خواهند روشنی بخش باشند،امانتداری کنند با ادای امانت.
برشی از کتاب
"تو وکیل نیستی،مسیطر نیستی که مبشر،مذکر و معلمی.همین و همین.تو امده ای آدمها را نقد کنی،خواستند بیایند،نخواستند نیایند.تو امده ای ایجاد زمینه کنی،نیامده ای که ادم ها را بسازی بین این دو فرق هست."