معرفی کتاب روش فهم حدیث اثر عبدالهادی مسعودی

روش فهم حدیث

روش فهم حدیث

4.8
6 نفر |
4 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

8

خواهم خواند

2

شابک
9789644599491
تعداد صفحات
284
تاریخ انتشار
1398/10/2

توضیحات

کتاب روش فهم حدیث، نویسنده عبدالهادی مسعودی.

یادداشت‌ها

          باسمه تعالى
این کتاب، هر چند یک کتاب درسی است و احتمالا برای رشته علوم قرآن و حدیث باشد هر درس با اهداف فصل شروع و با چکیده فصل و سوال به پایان می‌رسد اما برای هر مس که به احادیث اهل بیت علاقه مند است می‌تواند مفید باشد. کتاب نوشته استاد مسعودی است که از اساتید مبرز علوم حدیث در دارالحدیث می‌باشند. کتاب در ۳ بخش: ۱)درآمد که شامل(دو فصل تعریف و کاربرد+پیشینه فقه الحدیث) ۲) سیر فهم حدیث(در ۸ فصل) که شامل مطالبی است که برای فهم حدیث می‌تواند نقش موثری داشته باشد از جمله شناخت تصحیف‌ها و توجه به خانواده حدیث و احادیث معارض و مقداری بر شیوه‌های جمع(مثلا حمل بر تقیه یا حمل بر استحباب و...)  ۳) موانع فهم حدیث که در دو فصل به موانعی در فهم متن و مقصود اشاره می‌کند
 ویژگی خوب کتاب این است که در بخش ۲ و ۳ که بیش‌تر کتاب را تشکیل می‌دهد از مثال بسیار بهره برده و حداقل برای من خسته کننده نبود و دیگر ویژگی خوب آن این است به گمانم اکثر احادیث ترجمه دارند و بزای ناآشنایان به زبان عربی مفید می‌تواند باشد
        

1

          برای آشنایی با حدیث و لوازمِ آن این کتاب می تواند از بهترین کتاب های موجود باشد.
چنان که از نامِ کتاب پیداست، این کتاب درباره ی علم حدیث نیست، بلکه درباره ی فهم حدیث است. دقتِ نویسنده در کتاب مشهود است؛ وی ابتدا به راه های فهم حدیث (فرایندِ فهمِ حدیث) و سپس به موانعِ فهمِ حدیث می پردازد.
این دو بخش، که حدودِ هشتاد درصدِ کتاب را تشکیل می دهد، بسیار خواندنی است، به خصوص مثال هایی که نویسنده، لا به لای بحث ها می زند، بسیاری از سوالات و مسایلِ روزمره مان را هم حل می کند.
البته، هنوز سوالات اساسی تری  -خارج از بحث های کتاب- برایم باقی مانده است. که البته طرحِ بحثش این جا نیست.

اصطلاحِ «جماعتِ دیندار» را به دلایلی نمی پسندم -شاید ناشی از تعبد باشد- اما این کتاب را در درجه ی اول به جماعتِ دیندار توصیه می کنم، کسانی که بیشتر با حدیث (یا روایت) برخورد دارند و مانندِ من و خیلی های دیگر از آن در زندگی استفاده می برند.
جدای از جماعت دیندار، به ائمه ی جمعه سراسرِ کشور توصیه می کنم -کاملاً جدی و قاطع می گویم- چراکه اخیراً فهمیدم و دیدم که بسیاری از آخوند های ما، سوادشان در حدِ این کتاب چهار واحدی دانشگاهی هم نیست (این ها را یک روحانی زاده می گوید، بعید می دانم جای خرده گیری داشته باشد)
در درجه ی دوم، به آن دسته از دوستانِ حقیقت جویی توصیه می کنم که کم و بیش، دیر و زود، دیروز یا فردا، درگیر این مسایل شده یا می شوند، چه در حیطه ی زندگی و چه در ساحت پژوهش.
        

3