حیات معنوی مولوی

حیات معنوی مولوی

حیات معنوی مولوی

5.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

0

شابک
9786005747249
تعداد صفحات
328
تاریخ انتشار
1390/10/13

توضیحات

        نویسنده در این کتاب به ترسیم خطوط مهم حیات معنوی جلال الدین محمدبن محمد مولوی (604ـ672ق) می پردازد. در این رهگذر موقعیت فرهنگی زادگاه مولانا تبیین و خاندان او معرفی می شود و علل مهاجرت خاندان بهاء ولد، دیدار مولانا با عطار نیشابوری و حوادث مرتبط با آن دیدار؛ تحصیل علوم رسمی مولانا در حلب و دمشق و بازگشت او به قونیه، شناخت شمس تبریزی پیش از دیدار با مولانا، تأکید شمس برخودشناسی و تأثیر آن بر مولانا، عاقبت شمس تبریزی، اندیشة مولانا دربارة سیاست، ارتباط مولانا با حاکمان وقت و... مورد مطالعه قرار می گیرد. در پایان نیز نظر معاصران مولانا همچون: صدرالدین قونوی، سعدی شیرازی، سراج الدین ارموی و... دربارة وی به رشتة تحریر در آمده است.
      

یادداشت‌ها

          در این کتاب با زندگی، افکار و آراء مولوی آشنا میشوید و ضمنا چون نثر کتاب سلیس و خالی از فنی نویسی های مرسوم این گونه کتابهاست تا پایان کتاب خواننده رو به دنبال خودش می کشونه و در کل کتابی خوش ساخت و جذابه که خوندنش خالی از لطف نیست. موردی که در این کتاب جلب توجه کرد این بود که همیشه در ذهنم یکی از نکات برجسته زندگی این عارف شوریده دیدار با عطار در کودکی و حین عزیمت از بلخ بود که در این کتاب در این باره با آوردن دلایل تاریخی عنوان شده که " چنین دیداری در تاریخ، واقعیت فیزیکی ندارد " و  دیدار این دو بزرگ را " از همان سنخ دیدارهایی داشته که حسین منصور حلاج با عطار و بایزید بسطامی با ابوالحسن خرقانی." و این سنخ دیدارها را از نوع تجلی نورهای عرفا بر یکدیگر می داند.
نمونه ای از کتاب: " باری، بالاخره در روز شنبه، بیست و ششم جمادی الآخر سال 642ق، شمس الدین محمد بن ملک داد تبریزی آتش دیرینه خود را در خرمن انبوه دانش و احتشام مولانا افکند و او را از دانشمندی صاحب فتوا و سجاده نشینی باوقار، به عاشقی رقصان مبدل ساخت."
        

5