معرفی کتاب بلوهر و بوذاسف: به روایت شیخ صدوق و ملا محمدباقر مجلسی اثر سیدابوطالب میرعابدینی

بلوهر و بوذاسف: به روایت شیخ صدوق و ملا محمدباقر مجلسی

بلوهر و بوذاسف: به روایت شیخ صدوق و ملا محمدباقر مجلسی

3.5
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

0

خواهم خواند

0

شابک
9640002275
تعداد صفحات
152
تاریخ انتشار
1376/3/25

توضیحات

کتاب بلوهر و بوذاسف: به روایت شیخ صدوق و ملا محمدباقر مجلسی، پدیدآور سیدابوطالب میرعابدینی.

یادداشت‌ها

          کتاب بلوهر و بوذاسف به بیان داستان زندگی بودا پرداخته. بوذاسف همان بوداست و بلوهر نام زاهدیست که به دربار بودا راه پیدا می‌کند و برایش از آیینشان حرف می‌زند.
کتاب، برعکس اسم نامأنوسش نثر ساده و روانی دارد و متنش قابل فهم است. قطر آن هم بسیار کم است.۱۴۲ صفحه با قطعی کوچک. با این حال متن گیرایی جالبی داشت. خصوصا در ابتدای داستان، برای من که آشنایی چندانی با بودا و زندگی او نداشتم همه چیز تازه و  شگفت انگیز به نظر می‌رسید. هرچند رو به انتهای کتاب مطالب تقریبا تکراری شده و همان مباحث قبلی در قالب‌های متفاوت دوباره بازگو می‌شدند.
چیزی که از دین بودا در این کتاب به نمایش گذاشته می‌شود به شدت شبیه دین اسلام است، که نمی‌دانم آیا حقیقت است یا نتیجه تحریف مترجم.
و اندیشه اصلی‌ای که کتاب حول آن می‌چرخد و با استفاده از آن آیینش را به بودا می‌شناساند مرگ و قیامت است. در تمام مثال‌ها و روشنگری‌ها هدف اصلی فهمیدن عمیق این مطلب است که انسان‌ها روزی می‌میرند و وابستگی دنیوی هیچ سودی ندارد. و دعوت به توجه به معنویت از دریچه‌ی مرگ صورت می‌گیرد. البته سایر نکات دینی هم ذکر شده اند ولی اندیشه غالب ترس از مرگ و نیستیست.
به همین دلیل از جایی به بعد کتاب کسل کننده می‌شود،
نکته‌ی جالب دیگر کتاب ساختار مشابه‌اش با هزار و یک شب است و هرچند کوتاه، اما به تعداد فراوان در طول کتاب داستان در داخل داستان مطرح می‌شود. که تلاش جالبی برای تقلید از هزار و یک شب برای مقاصد مذهبی به نظر می‌رسید. درکل کتاب برای کسی که به بودا و یا بودا از دریچه مسلمانان در زمان قدیم علاقه داشته باشد قاعداتا جالب توجه است.
        

0

          کتاب بلوهر و بوذاسف، داستان زندگی بودا (بوذاسف) از قبل از تولدش، یعنی با تاریخچه مختصری از زندگی و حکومت پدرش قبل از تولد او آغاز می شه، بخشی به دوران کودکی و جوانی بودا می پردازه اما عمده کتاب به مکالمات بلوهر (که نوعی مرشد و راهنمای بوذاسف به طریق حق و دل بریدن از دنیا بوده) و بوذاسف می پردازه. این مکالمات که غالبا به شکل پرسش و پاسخ هستند، پر از حکایات تمثیلی هستند که بلوهر، در پاسخ سوالات بوذاسف، برای درک بیشتر و رسوندن عمق مطلب می زنه. حکایاتی که جالب و خواندنی هستند و بعضی شون اونقدر مشهور هستند که حتما اونها رو شنیدید. داستان، در انتها به سفر بوذاسف و بیداری و اشراق در زیر درخت ختم می شه و بعد از اون خیلی سریع و مختصر، مابقی ماجرای زندگی بودا، پس از بیداری از جمع کردن پیروان تا مرگش رو مطرح می کنه و خاتمه پیدا می کنه. سراسر کتاب، دعوت به زهد و دل بریدن از دنیا و کوشش در عبادت برای سفر آخرت هست.  این ترجمه که من خوندم کمی لحن سنگین و قدیمی داشت که متناسب هم با متن بود. 
در مجموع کتاب دل نشین و خواندنی و صد البته کم حجمی هست که کشش حکایاتش، باعث می شه خوانشش به راحتی پیش بره.
        

0