معرفی کتاب پیشگامان: اینان چگونه دنیا را دگرگون می سازند اثر آدام گرانت مترجم عبدالرضا رضایی نژاد

پیشگامان: اینان چگونه دنیا را دگرگون می سازند

پیشگامان: اینان چگونه دنیا را دگرگون می سازند

آدام گرانت و 2 نفر دیگر
4.2

ناشر
فرا
1397/2/9

نگارنده در کتاب حاضر شرح می دهد که چگونه هر انسانی می تواند با شکار فرصت ها؛ به دگرگونی، تشخیص ایده های ارزنده، غلبه بر دودلی و نگرانی ها، و عرضه پیشنهادهای خوب دست بزند، بدون این که ترس از تخطئه شدن را داشته باشد. در این کتاب خواننده با تکنیک ها و راهکارهای سازمان های مهمی ازاین دست، آشنا می شود: کارآفرینی که به منظور تبلیغ شرکت های نوپایش، دلیل های خودداری از سرمایه گذاری در آن ها را آشکار و برجسته می کند،  مشاور مالی غول آسا و میلیاردری که کارکنان را به دلیل خودداری از انتقاد از وی، اخراج می کند.

مدتی است خواندن کتاب‌هایی از این دست، علی‌رغم جذابیت عنوان و موضوع،  برایم خسته‌کننده و سخت شده است.
کتاب‌هایی که نظرات جدیدی را در حیطه‌های مختلف بیان می‌کنند ولی دور از جان همگی، آدم را دق‌مرگ می‌کنند تا به نتیجه‌گیری برسند.
فکر می‌کنم مشکل اینجاست که اول گزاره‌ای را مطرح می‌کنند که دقیقاً دغدغه توست، کاملاً آن را شرح و بسط می‌دهند و همین که به عنوان یک نظریه، آماده پذیرش و تثبیت آن در ذهنت می‌شوی، چند آزمایش و پژوهش را مثال می‌زنند که همه فرضیات قبلی را می‌شورد و می‌برد. بعد چالش از اینجا شروع می‌شود که از بین این همه دلیل و منطق ارائه شده، کدام را به عنوان اصل بپذیرم و در زندگی به کار ببندم. شاید از لحاظ علمی این نوع ارائه، تحلیل و نتیجه‌گیری لازم باشد ولی از لحاظ کاربردی چندان اثربخش نیست.
به نظرم باید از این دست کتاب‌ها، خلاصه‌ای کاربردی تهیه شود تا همه نتایج قطعی و قابل استناد را در حجم کمتری به خورد مخاطب بدهد.
روش مواجهه من با این نوع کتاب‌ها، بیشتر سرسری خواندن و نه عمیق خواندن هست و نتیجه لازم را نگرفته‌ام.
خدایم هدایت کناد.
مشابه این نظر را هم برای کتاب‌های «آدمی، یک تاریخ نویدبخش»، «از دل تو تا دل من»، «واقعیت» و «چه شد؟» دارم.