معرفی کتاب دیوار اثر جان لنچستر مترجم بابک طهماسبی

5.0

ناشر
خوب
1399/11/25

کتاب دیوار، مترجم بابک طهماسبی.

لیست‌های مرتبط به دیوار

choobin

choobin

1404/2/6

خاطرات ویرانی (دنیا در یاد آب)سال اولآهنگ آخر دنیا: رویای بی انتها

کتاب های آخرالزمانی

42 کتاب

شاید بشه گفت محبوب ترین موضوع در کتاب ها برای من مربوط میشه به کتاب های آخرالزمانی...چیزی که برام اینجور کتاب ها رو جذاب می کنه زیر و رو شدن دنیای آدماست...اینکه ملاک و معیار براری آدما تغییر می کنه...انگار یه دریچه باز میشه به سمت یه دنیای جدید...دنیایی که نمیتونی از از دنیای گذشته چیزی رو بهش یدک بکشی...تو این دنیای جدید یا وفق پیدا می کنی و قوی میشی یا می میری...نکته جذاب دیگه این جور داستان‌ها برام سیر تغییر آدماست...اینکه دنیای جدید ، انتخاباشون و احساساتشون به اونا شخصیت جدیدی میده...و این فقط مربوط به خود اون آدمها نیست...گروه هم روی این آدم ها تاثیر به سزایی داره...چه بسیار آدمهایی که تو دسته خوب ها قرار می گرفتند و تغییر مثبت دارند و گذشته تاریکشون رو فراموش می کنند و چه آدمهایی که دنیای بدون قانون جدید اونا رو به آدمای جدیدی تبدیل می کنه...ازونجایی که خودم عاشق این ژانر هستم و همیشه دنبال کتاب های جدید این ژانر،خواستم یه لیست ازینجور کتاب ها آماده کنم و کم کم شروع به تکمیلش می کنم. در مورد خوب یا بد بودن کتاب‌ها نظری نمیدم چون سلیقه من معیار نیست ...فقط هم کتاب هایی که خودم خوندم نمی ذارم ...کتاب های توی لیستم رو هم میذارم .اکر کتابی درین زمینه می شناختید بگید که به این لیست اضافه کنم.

۲۳۸ صفحه در ۶ ساعت و ۳۰ دقیقه.
‌
یکی از چیزهایی که «جان لنچستر» در آن فوق‌العاده است، توضیح دادن‌های ساده‌اش است. او در تفکیک مفاهیم پیچیده به زبانی قابل دسترس و همراه با یادآوری‌های کوچک بسیار تواناست، مانند استاد دانشگاهی با کت چرم که در یک کافه سمینار برگزار می‌کند. و باز هم از قدرت این نویسنده‌ی بریتانیایی‌ست که این شیوایی و فصاحت کلامش را به راوی عینکی و مهربان کتابش، «کاوانا» هم منتقل می‌کند.
‌
داستان «دیوار» در انگلستان رخ می‌دهد و در آینده‌ای نه‌چندان دور، جایی که هوا، استعاره‌ای سنگین است و از زمانی که یک رویداد آب‌وهوایی آخرالزمانی که "دگرگونی"اش می‌خوانند اتفاق می‌افتد، زندگی همگان به‌کلی تغییر پیدا می‌کند. خراب‌آبادی که «لنچستر» در پنجمین رمان خود آفریده، حکایتی محیطی‌ست که توانسته در عین آزاردهندگی، سرگرم‌کننده نیز باشد. یک برون‌یابی حساب‌شده از همه‌ی آن‌چه که امروز موارد نگرانی هستند: از بالا آمدن سطح آب دریا بگیر تا سیاست‌های ضد پناه‌جویی که جنبه‌هایی پادآرمان‌شهری به این رمان می‌دهند.
‌
«لنچستر» در «دیوار»، انگستان را به قلعه‌ای تبدیل کرده که دیواری ۱۰هزار کیلومتری، "ما" را از "دیگران" جدا کرده و جامعه‌ی به‌اصطلاح نخبه‌اش که حکم سیاست‌مدارانش را دارند، تمام انرژی لازم را از مردم مایه می‌گذارند تا از آن دفاع کنند.
‌
شاید راوی کتاب ذهن شلوغی داشته باشد اما، جهانی که او درش می‌زیَد، جهانی وحشیانه است. "دیگران"ی که موفق به عبور از دیوار می‌شوند، یا به دریا سپرده می‌شوند یا کشته می‌شوند و اگر بتوانند ثابت کنند که می‌توانند به درد دولت بخورند، به‌عنوان "یاور" و اموال دولت به خدمت گرفته می‌شوند و به شهروندانی که تموّل مالی دارند، قرض داده می‌شوند که یادآور همان نظام برده‌داری معروف است.
‌
«دیوار» مفهومی هوشمندانه، روشن‌بینانه و انگار به‌موقع است. «لنچستر» با آن کنترل آهسته و پیوسته‌اش، ظلم دنیای عجیب‌و‌غریب‌اش را نمایان می‌کند و سپس خواننده‌اش را با مفاهیم فلسفی غرق می‌کند. البته که لحظاتی هیجان‌انگیز هم در کتاب رقم می‌خورند زمانی که آن "دیگران" مرموز به دیوار حمله می‌کنند؛ "دیگران"ی که در طول داستان هیچ‌گاه نخواهیمشان شناخت اما حتی این حسّ تعلیق هم از زشتی این مرز بتونی ۱۰هزار کیلومتری برای حفاظت از منابع طبیعی برای قشری خاص نمی‌کاهد.
‌
این رمان ماجرای یک پایگاه نظامی مخوف به نام "دیوار" را روایت می‌کند که برای محافظت کشور از ورود مهاجران غیرقانونی یا به توصیف نویسنده "دیگران" ساخته شده است.