معرفی کتاب آموزش تندخوانی (چطور یک کتاب 200 صفحه ای را ظرف یک ساعت بخوانیم) اثر کم نایت مترجم فهیمه قاسمی

آموزش تندخوانی (چطور یک کتاب 200 صفحه ای را ظرف یک ساعت بخوانیم)

آموزش تندخوانی (چطور یک کتاب 200 صفحه ای را ظرف یک ساعت بخوانیم)

کم نایت و 1 نفر دیگر
4.0

1403/1/1

کتاب آموزش تندخوانی (چطور یک کتاب 200 صفحه ای را ظرف یک ساعت بخوانیم)، نویسنده کم نایت.

کتابی خوب برای آشنا شدن با تندخوانی و مفاهیم مرتبط با آن. حجم کتاب برای خواندن مناسب است و پیچیده‌گویی  ندارد. نویسنده نشان داد که می‌توان مفاهیم مرتبط با تندخوانی را جوری ساده توضیح داد که وقتی اسم تندخوانی را می‌شنویم، ترس به دلمان راه پیدا نکند که چه تکنیک‌های سختی دارد! فهرست کتاب می‌توانست منسجم‌تر باشد. عنوان کتاب که یک کتاب ۲۰۰ صفحه‌ای رو چطور در یه ساعت بخونیم هم کمی اغراق‌آمیز است، چون  زمان تمام کردن با توجه به شرایط هر فردی فرق می‌کند.

🔵 در بخشی از کتاب اشاره شده که "بشر، خواندن را خلق کرده است و چون خود خالق آن است، مهارتی نیست که به هنگام تولد با خود داشته باشیم، بلکه اکتسابی است و باید آموخته شود."

💠بخشی از نگاه نویسنده درست نیست. خدا خالق ماست و او همه‌ی استعدادها و ظرفیت‌های یادگیری و از جمله خواندن را در نهاد ما قرار داده است. حالا برای ظهور پیدا کردن این استعداد بالقوه یعنی خواندن، خداوند پدر و مادر و معلم و ... را واسطه‌ی این کار قرار داده است تا به وسیله‌ی آنها این نعمت در ما شکوفا شود. پس یادمان باشد خدا خالق‌مان را فراموش نکنیم...

🟢خلاصه‌ی کتاب:
مشخص کردن هدف از مطالعه
لزوم پیش مطالعه داشتن
قرار نیست همه‌ی مطالب را با یک روش بخوانیم، چون برخی متن‌ها سخت و بعضی آسان هستند. برای فهمیدن روش خواندن این سوالات را از خودتان بپرسید:
۱.هدفم دریافت اطلاعات کلی است یا جزئی؟
۲.این اطلاعات الان به دردم می‌خورد یا در آینده هم به کارم می‌آید؟
۳.خواندن و درک مطلب آسان است یا مشکل؟

📖تکنیک‌های تندخوانی: ۱) مطالعه به روش فاصله: با نگاه به فاصله بین کلمات سرعت و درک‌مان را بالا ببریم.
۲) گروه‌خوانی کلمات

📓موانع تندخوانی: ۱) بلندخوانی: دهان خود را بسته نگه دارید- سریع‌تر بخوانید- زمزمه کردن- موسیقی بی‌کلام(البته من سریع‌تر خواندن را نسبت به بقیه، روش مناسب‌تری می‌دانم)
  ۲) متوقف شدن روی تک تک کلمات: کاهش دفعات خیره شدن- کاهش مدت زمان خیره شدن
 ۳) برگشت(خواندن چندباره‌ی متن): روشن‌ کردن هدف- بلند نخواندن- استفاده از کارت نشان- کنترل متوقف شدن روی کلمات
۴)خیال‌پردازی: استفاده از مهارت تصویرسازی

تمرین‌هایی برای گسترش میدان دید

💡روش‌های بهبود درک مطلب:
۱.خواندن نکات اصلی و مهم: هدف این جمله، پاراگراف یا متن چیست؟
۲.پیدا کردن جملات کلیدی
۳.افزایش دایره واژگان: دور کلمات ناآشنا خط بکشید- استفاده از دیکشنری‌ها و فرهنگ‌‌نامه‌های جامع- خواندن متون مختلف- گوش دادن به کتاب‌های صوتی- آموختن پیشوندها و پسوندها( معتقدم برای خواندن متون انگلیسی یادگیری آن اهمیت زیادی پیدا می‌کند)- صحبت‌کردن با افرادی که دایره‌ی لغات قوی دارند- یادگیری لغات بیشتر از طریق برنامه‌ها، نرم‌افزارها، بازی و حتی ویدئوهای آنلاین

مرور و یادآوری مطالب خوانده شده

👀تمرین‌هایی برای سلامتی چشم