معرفی کتاب کلاسیسیسم اثر اکرم رضایی بایندر مترجم اکرم رضایی بایندر

4.0

ناشر
سفیر
1401/1/2

کتاب کلاسیسیسم، مترجم اکرم رضایی بایندر.

اگر یادداشت قبلی من رو درباره کتاب ناتورالیسم خونده باشید که از همین مترجم و نویسنده و انتشارات بود ، گفتم که اون کتاب رو فقط درباره ناتورالیسم در ادبیات آمریکا نوشتند.
اشکالی که گفتم اگر قرار باشه در بقیه کتاب های این مجموعه اتفاق افتاده باشه ، ارزش کتاب ها رو کمی پایین میاره.
اما این مورد خدا رو شکر درباره کتاب حاضر پیش نیومده بود و کاملا رفع شده بود.
این یک کتاب خوب و بسیار ابتدایی و سهل و آسون درباره کلاسیسیسم در ادبیات و هنره.
کتابی که حتی برای نوجوون ها هم میتونه قابل خوندن باشه چون خیلی خوب درباره این سبک توضیح داده و برعکس کتاب قبلی ، کلیت این سبک رو در جهان توضیح داده ، نه مثلا کلاسیسیسم در ادبیات انگلیس یا آمریکا یا هر جغرافیای دیگه ای.
کتاب ابتدا با معرفی کلاسیسیسم شروع میکنه و از روم و یونان می گه. بعد از اون به معرفی نویسنده های بزرگ این سبک ، از هومر و اوریپید تا راسین و کورنی و یوجین اونیل میپردازه.
در بخش بعدی به معرفی  اقتباس های سینمایی و تلوزیونی و کتاب های صوتی از این آثار اختصاص داده شده و بعد آثار مهم این سبک رو به اختصار معرفی کرده که شامل آثاری مثل انه اید ، ایلیاد و ادیسه ، مده آ و آندروماک و سه گانه ی نوشته شده توسط یوجین اونیل در ۱۹۳۰ یعنی عزا برازنده ی الکتراست ، میشه.
در قسمت های بعدی به زمینه های فرهنگی و اجتماعی شکل گیری و درون مایه های آثار کلاسیسیسم و نئوکلاسیسیسم میپردازه و در آخر دو مقاله درباره تاثیر کلاسیک ها بر آثار سمبولیست ها و شاعرانی که می‌خواستند سعی کنند در جهان مدرن آثاری به سبک یونان و روم بنویسند و نتونستند ، چون شکل جهان و جنگ های امروز با ۲۰۰۰ سال پیش تفاوت های زیادی پیدا کرده ، آورده شده که خوندنی و مفیده.

در کل برای کسانی که هیچی نمیدونن از این مکتب و میخوان یک آشنایی بسیار ابتدایی و مختصر از این سبک پیدا کنن ، کتاب خوبیه.
در قطع پالتویی منتشر شده و در یک نشست میشه خوند و استفاده کرد.