تاریخچه مختصر زمان

تاریخچه مختصر زمان

تاریخچه مختصر زمان

استیون هاوکینگ و 1 نفر دیگر
3.8
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

2

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

2

شابک
9786008866398
تعداد صفحات
168
تاریخ انتشار
1398/11/14

توضیحات

        این کتاب به عنوان پرخواننده ترین کتاب کیهان شناسی شهرت یافته است.  هاوکینگ در این کتاب با زبانی ساده و کوتاه به بازگویی داستان جهان پرداخته است.
      

یادداشت‌ها

محمد

4 روز پیش

          کتابی به زبون ساده  درباره پیشرفت علم در فیزیک نظری، چگونگی گذشته و آینده ی کیهان، هدف اصلی فیزیک نوین( کشف نظریه ای وحدت بخش برای بخش های مختلف علم فیزیک) و جالبتر از همه بررسی وجود یا عدم وجود آفریدگار بر پایه دلایل علمی.
برخلاف باور عموم (یا حداقل چیزی که من راجب این دانشمند از اطرافیان شنیده بودم) که فکر میکنن هاوکینگ آتئیسته و وجود خدا رو محکم رد میکنه، تو این کتاب به این نتیجه می‌رسید که هاوکینگ هیچ موضع گیری نسبت به وجود یا عدم وجود خدا نداره بلکه بیشتر به عنوان یک سوال به این قضیه نگاه می‌کنه و داره همه تلاششو می‌کنه تا این سوال و سوالات از این قبیل رو با دلایل مستند ریاضی پاسخ بده، که این موضوع هیچ شباهتی به آتئیست بودن نداره، حتی در جاهایی دلایلی برای وجود آفریدگاری برتر رو ذکر می‌کنه.
من وقتی داشتم به سمت این کتاب میرفتم بدنبال کتابی بودم که اطلاعاتی درباره فیزیک کوانتوم و سیاه چاله و ..... یاد بگیرم ولی تا حدی سرخورده شدم، چون علی رغم اینکه نویسنده اذعان کرده کتاب برای عوام هست و ساده نگارش شده در برخورد با بعضی توضیحات گیج میشدم و نویسنده اطلاعات گیج کننده ایی بدون توضیح دقیق و گویا انتقال میداد که باعث سردرگمی در متن میشد که به همین خاطر یک ستاره کمتر به این کتاب دادم؛ که البته ممکنه این موضوع بخاطر کاستی هایی در من باشه یا حتی مترجم کار رو به خوبی در نیاورده باشه؛ بهر حال من احتمال رو در این گذاشتم که استیون هاوکینگ (که بزرگترین فیزیکدان نوبل نگرفته هست) علی رغم اینکه دانشمند بی‌نظیریه اما معلم خوبی نیست و نتونسته به سادگی مطالب رو منتقل کنه.
اما نقاط قوت کتاب بیشتر از این حرفاست که بخوام این کتاب رو پیشنهاد نکنم، هاوکینگ تونسته به زیبایی و با موفقیت سوالاتی فلسفی رو با ریاضی و محاسبات مطلق گره بزنه و نشون بده که با علم هم میشه به سمت سوالات بنیادیه بشر رفت و راجبشون کنکاش کرد.
بنظرم هر از چند گاهی که تعدادی رمان خونده میشه خوبه که ادم یه کتاب علمی هم اون لا بلاها بخونه تا نگرش علمی و ریاضی رو  هم در کنار نگرش ادبیاتی و هنری در خودش تقویت کنه.
        

0