معرفی کتاب باد نوبان اثر جمشید ملک پور

باد نوبان

باد نوبان

جمشید ملک پور و 1 نفر دیگر
4.5
2 نفر |
2 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

4

خواهم خواند

3

شابک
9786004055567
تعداد صفحات
108
تاریخ انتشار
1399/6/3

توضیحات

        «باد نوبان»، داستانی درباره دو طبیعت است که به موازات پیش می رود؛ «طبیعت آدمی» و «طبیعت محیطی» و تأثیراتی که آن ها برهم می گذارند و انتقامی که از تقابلشان سر برمی آورد، مضمونی است که سراسر داستان را به خود مشغول کرده است؛ یکی برای رسیدن به عشق و طبیعت آدمی و یکی برای رسیدن به طبیعت محیطی. «باد نوبان»، داستان سرنوشت است. سرنوشت پسری که سرنوشتش با پدرش گره خورده است و داستان دریایی که سرشتش توأم  با این سرنوشت هاست. در بخشی از این داستان می خوانید: «امروز روز آخریه که تو حجابه. فردا سیش مجلس می گیرم، صباح سحر که اُفتوب از دل دریا بیرون می آد، با اُوِ دریا غسلش می دم و با اُوِ برگ هفت گیاه بی خار معطر می کنم. تو هم یه من گندم سی دریا پوست  بگیر و مغروبی در خونۀ هر که اهل هوان برو و بگو صباح سی مجلس بیا...».
      

یادداشت‌ها

          داستان روند خوبی داشت.
ابتدای کتاب ضرب‌آهنگ کندی داشت اما هر قدر که به نیمه‌های کتاب نزدیک می‌شدیم تنش در داستان بالا می‌گرفت و ریتم داستان هم سریع تر می‌شد. به‌طوری که دیگه سخت می‌شد کتاب رو زمین گذاشت.
اما داستان یک ایرادی اساسی داشت و اون هم پتانسیل‌ها و گره‌هایی بود که به مخاطب نشون داده شد اما داستان ازشون استفاده‌ای نکرد.
(دو خط بعدی، بخشی از داستان رو لو می‌ده.)
مثال واضحش چشم‌های به‌دنبالِ شروه بود. داستان تأکید زیادی هم بهش داشت اما ازش استفاده نکرد. حتی این ماجرا رو تا داخل نخلستان پیش کشید اما باز هم ازش بهره‌ای نبرد.

مورد بعدی شاید شخصیت محوری داستان بود. داستانی با این حجم سخته که دو شخصیت رو محور قرار بده و هر جایی از داستان روی یکی از این‌ها سوار شه. شروه است که داستان رو پیش می‌بره، شخصیت مرد درواقع محرک داستان شروه است نه بیشتر. به همین خاطر شاید اگر تمام داستان روی شروه متمرکز می‌شد فضا و حجم لازم برای پرداخت درست و کامل ابعاد مختلف قصه‌اش هم فراهم می‌شد.

با وجود همه‌ی این موارد، اما پایان داستان چنان پایان دراماتیک و قدرتمندیه که نمی‌شه نسبت به داستان بی‌توجه موند و اون رو کاری صرفاً متوسط قلمداد کرد. دو صفحه‌ی آخر داستان شاید یکی از بهترین دو صفحه‌های پایانی داستان فارسی باشه.
        

16