فلسفه در 30 روز

فلسفه در 30 روز

فلسفه در 30 روز

دومینیک ژانیکو و 5 نفر دیگر
4.0
1 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

1

خواهم خواند

1

شابک
9789649663043
تعداد صفحات
136
تاریخ انتشار
1398/9/26

توضیحات

        
دومینیک ژانیکو در 14 نوامبر 1937 در پاریس متولد شد. در لوسیه لاکانال فلسفه خواند. توجهش نخست به برگسون و سنت معنویت گرایی فرانسوی جلب شد و رساله دکترای خود را درباره ی همین موضوع با عنوان «تبارشناسی معنویت گرایی فرانسوی» نوشت. ژان بوفره، لوئی آلتوسر و ژان هیپولیت از دیگر استادان ژانیکو بودند. وی در 18 آگوست 2002 درگذشت.
با خواندن این کتاب در 30 روز فیلسوف بزرگی نمی شوید. اما می آموزید که چگونه تفکر فلسفی را آغاز کنید. دومینیک ژانیکو نشان می دهد که نباید فلسفه را چیزی هراس انگیز تلقی کرد. فلسفه حتی ممکن است سرگرم کننده نیز باشد. او خواننده را به بررسی برخی از پرسش های مهم فلسفی و پرورش رویکرد انتقادی و ذهن جستجوگر، که ویژگی اصلی فلسفه های معتبر است، فرا می خواند. با خواندن هر فصل در یک روز فلسفه برایتان بسیار قابل فهم و در دسترس خواهد بود.

      

یادداشت‌ها

           بخش های عمده ی این کتاب را خواندم. کوتاه و ساده است و کسانی که علاقمند به فلسفه هستند می‌توانند از این کتاب شروع کنند.
فلسفه در واقع نوعی فعالیت است. اندیشیدن و تفکر انتقادی درباره ی مسائل کلیِ بنیادی. فعالیتی که همه ی انسانها می‌توانند در آن شرکت داشته باشند. فلسفه یعنی عشق به حکمت و دانایی. فلسفه‌ یک جستجو است و مسیر آن را پرسش ها تعیین می کنند. ادعای بسیار جسورانه ی فلسفه این است که زندگی ای که با تفکر عقلانی از طریق پرسش ها سپری شود، رضایت بخش تر، غنی تر و سعادتمندانه تر است. فلسفه کاری است که از ما می‌خواهد تا قدمی بزنیم و ذهن مان را از تیرگی و آشفتگیِ گرفتاری های روزمره پاک کنیم.
من فکر میکنم آنها که کار تربیتی می‌کنند و با نوجوان جماعت،  سر و کار دارند،  از فلسفه ناگزیرند. یا بهتر بگویم از فهم و تلقی فلسفی نسبت به انسان. بهرحال در کار فرهنگی و تربیتی،  ما با نوعِ انسان سروکار داریم. پس فلسفه به کارمان می آید.

#معرفی_کتاب
#فلسفه_در_۳۰_روز
#موسسه_انتشارات_فلسفه


        

0