معرفی کتاب حج در قرآن (تفسیر آیات 196 - 203 سوره بقره) اثر سیدمحمد حسینی بهشتی

حج در قرآن (تفسیر آیات 196 - 203 سوره بقره)

حج در قرآن (تفسیر آیات 196 - 203 سوره بقره)

4.0
2 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

3

خواهم خواند

4

شابک
9644307992
تعداد صفحات
144
تاریخ انتشار
1378/9/16

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        کتاب حاضر، بیست و یکمین دفتر از دورة آثار «شهید آیت الله دکتر بهشتی» است که از سوی بنیاد نشر آثار و اندیشه های ایشان و با هدف زودن غبار مظلومیت از اندیشه های ایشان منتشر شده است. دفتر حاضر، دربردارندة بحث های تفسیری دکتر بهشتی دربارة آیات حج سورة بقره است که در سال های 1351 و 1352 مطرح شده است. مطالب اثر در هفت بخش تنظیم شده است و طی آن، موضوعاتی چون: سابقة تاریخی حج، بعد اجتماعی و سیاسی حج، فلسفة قربانی، ارتباط حج و خودسازی و ذبح اسلامی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. شهید بهشتی در این مباحث تلاش کرده اند تا پرسش های پیرامون حج و ابعاد آن را که در ذهن انسان جستجوگر و باایمان مطرح می شود را پاسخ گو باشند.
      

پست‌های مرتبط به حج در قرآن (تفسیر آیات 196 - 203 سوره بقره)

یادداشت‌ها

          کتاب را یک هفته پیش از سفر حج شروع کردم و چند روز پیش در مکه، روی تختم در «هتل لابادارنا» تمام. حالا، در اول صبح یک روز گرم خردادماه، پیچیده در احرام، روی سجاده‌ام نشسته‌ام روبروی ضلع غربی کعبه و دارم این را می‌نویسم.

اما درباره کتاب. آن را در کتابفروشی باب الجواد پیدا کردم، اوایل اردیبهشت امسال‌ و تا قبل از آن اصلا نمی‌دانستم شهید بهشتی چنین کتابی دارد. رزق لایحتسب بود. یکبار هم در حرم گم شد و از بخش اشیای مفقوده باز جستمش.

«حج از دیدگاه قرآن» که اسم شناسنامه‌ای‌اش «حج در قرآن» است، حرف‌ها و تحلیل‌هایی قابل توجهی درباره حج دارد؛ از جنبه‌های اجتماعی تا جنبه‌های فردی و نقدهایی جدی‌تر به حجی که حالا برگزار می‌شود. نویسنده که بسیار دنیادیده است، حج را با نگاهی متفاوت از سایر متفکرین دیده و تلاش می‌‌کند وضعیت مطلوبی از حج را ترسیم کند، حجی‌ که مایه فخر و اتحاد مسلمانان باشد و بعد پیشنهادهایی برای حصول آن وضعیت ارائه می‌کند.

من این کتاب را نه فقط به کسانی که در آستانه سفر حج هستند که به هر مسلمانی که می‌خواهد کمی بیشتر با عمق حج، این واجب مغفول، آشنا شود، پیشنهاد می‌کنم؛ بادا که شوق حج و معرفت به آن در ما زیادت شود.
        

22