جهان های موازی: سفری به آفرینش، ابعاد بالاتر و آینده جهان

جهان های موازی: سفری به آفرینش، ابعاد بالاتر و آینده جهان

جهان های موازی: سفری به آفرینش، ابعاد بالاتر و آینده جهان

میچیو کاکو و 2 نفر دیگر
4.0
12 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

8

خوانده‌ام

21

خواهم خواند

20

میچیو کاکو، در کتاب جهان ها موازی، استعداد شگرف خود را به خدمت گرفته تا به یکی از عجیب ترین و هیجان انگیزترین دستاوردهای احتمالی فیزیک مدرن بپردازد: اینکه ممکن است جهان ما تنها جهانی در بین جهان های متعدد باشد؛ شاید بی‌نهایت جهان دریک شبکه گسترده کیهانی وجود داشته باشند که کل جهان ما فقط یکی از آنهاست. کاکو، با استفاده استادانه از شوخ طبعی و تمثیل، صبورانه خواننده را با نظریات متفاوت موجود در مورد جهان های موازی آشنا می‌سازد، نظریاتی که همگی از مکانیک کوانتومی، کیهان شناسی و تئوری جدید M نشأت می‌گیرند. این کتاب را چون سفری شگفت انگیز مطالعه کنید، سفر در کیهانی که نیروهای واقعی آن، ما را مجبور می‌سازند تا به سمت مرزهای تخیل کشیده شویم.

یادداشت‌های مرتبط به جهان های موازی: سفری به آفرینش، ابعاد بالاتر و آینده جهان

            این کتاب از خاطرات کودکی میچیو کاکو (نویسنده) و شرایط خانوادگیش شروع میشه. در واقع نویسنده می‌خواد همین اول کار به خواننده بفهمونه که «وی در خانواده‌ای مذهبی چشم به جهان گشود.»
اصل مطلب اما از فصل دوم آغاز میشه. درباره‌ی جهان ما و بیگ‌بنگ صحبت می‌کنه و بعد هم میره سراغ نظریه‌ی تورم و جهان‌های موازی. درباره‌ی جهان‌های موازی کوانتومی و سفر در زمان حرف می‌زنه و تو فصل آخر هم می‌خواد از جهان فرار کنه. (وایسا دنیا، وایسا دنیا، من می‌خوام پیاده شم!)
میچیو کاکو یکی از بنیانگذاران نظریه‌ی ریسمانه اما شناخته شده بودنش در جهان به این دلیل نیست. کاکو شومَن (فارسیش چی میشه؟!🧐) خوبیه و می‌تونه مفاهیم فیزیکی رو به زبان ساده توضیح بده؛ انقدر ساده که خیلی وقت‌ها دیگه عملا فیزیکی نیست!
کاکو در این کتاب فرضیه‌ی جهان‌های موازی (یا چند جهانی) رو مطرح می‌کنه و با کمک مکانیک کوانتومی، کیهان‌شناسی و نظریه‌ی ریسمان فرض خودش رو توضیح میده. به خاطر همون سبک شومن‌گونه‌ی کاکو و ساده‌گوییش این کتاب برای مخاطب عامی که هیچ چیز از فیزیک نمی‌دونه مناسبه و فقط هم برای همین دسته مناسبه چون خیلی جاها برای توضیح فرضیاتش از گسترده‌ی علم فیزیک کاملا خارج میشه و به فلسفه، بودیسم و مسیحیت روی میاره. این موضوع می‌تونه خیلی‌ها رو جذب کنه اما تجربه‌ی شخصیم نشون داده که فیزیک‌پیشه‌ها رو به مرز جنون می‌کشه!
به قول یکی از اساتیدم «کاکو در این کتاب با نظریه‌ی ریسمان، آسمان ریسمان رو به هم بافته.»