هر کودک یک آهنگ است

هر کودک یک آهنگ است

هر کودک یک آهنگ است

نیکولا دیویس و 2 نفر دیگر
3.4
4 نفر |
3 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

6

خواهم خواند

6

شابک
9786222746216
تعداد صفحات
36
تاریخ انتشار
1402/1/1

توضیحات

کتاب هر کودک یک آهنگ است، نویسنده نیکولا دیویس.

یادداشت‌ها

          این کتاب یک اثر آگاهی بخش در مورد حقوق کودکان است که همه کسانی را که کتاب را می خوانند به فکر فرو می‌برد و مسیری  برای گفتگو با کودکان در مورد حقوق خودشان و دیگر کودکان سراسر عالم، باز می کند. کتاب غیر داستانی‌ست و با پیشگفتاری از نویسنده درباره سازمان ملل متحد و حقوق کودکان آغاز می‌شود: «متاسفانه در سراسر دنیا میلیون‌ها کودک هستند که در برابر آسیب ها و جنگ و گرسنگی بی‌پشت و پناهند، کسی نیست که از آن ها مراقبت کند و از حق تحصیل محروم اند. «پیمان نامه ی حقوق کودک سازمان ملل» از آن جهت اهمیت دارد که صدای این کودکان است و به مردم جهان می گوید که درد و رنج کودکان نارواست. وظیفه‌ی همه‌ی ماست طوری عمل کنیم که هر کودک آهنگی در دل داشته باشد.»
روایت اثر با تولد کودکی آغاز می‌شود و استعاره ی «یک آهنگ» را برای او برمی‌گزیند و سپس با تصاویری که آنها نیز نمادین هستند پیوند می‌خورد و به جلو می‌رود.  از نمادهای تصویر، حضور پرندگان در هر فریم است که حال و هوای متن را منعکس می کند و موجب می‌شود مفهوم، برای کودکان بهتر قابل درک باشد. 
داستان شخصیت اصلی ندارد ولی در صفحه اول کودکی را نشان می دهد که با محبت و عشق پدر و مادر بزرگ می‌شود و هر فرصتی برای رشد و توسعه‌ی آهنگ خود به او داده می شود. لحن ساده و شاعرانه است. تصاویر با تکنیک آبرنگ زیبا ترسیم شده اند و در آن از رنگ های روشن کودکانه با سبز و آبی ملایم استفاده شده است. از صفحات تاثیرگذار16 و 17 است که کودکی بی سرپرست در کنار خیابان، مورد بی توجهی قرار گرفته است «هیچ آهنگی را نباید به سکوت واداشت... هیچ آهنگی را نباید با صداهای دیگر ناپدید کرد.» از ما می‌خواهد تا زندگی دیگران را در نظر بگیریم و به فکر همه کودکان جهان باشیم که از حقوق اولیه زندگی برخوردار نیستند. داستان به مخاطب توضیح می‌دهد تا تفاوت‌ها و آهنگ منحصر به فرد خود را جشن بگیرد. «دوروبرت، هرجا، همه جا آهنگ‌های دیگر هست؛ بعضی بلندند، بعضی آرام. این یکی تنها یک نت است، آن دیگری یک سمفونی.» داستان با امید به پایان می‌رسد و در پسگفتار برخی از 54 ماده در کنوانسیون حقوق کودکان سازمان ملل را ذکر می‌کند. این کتاب می‌تواند به کودکان کمک کند تا بیشتر قدردان منحصربفرد بودن خود و نعمتهایی چون خانه و خانواده باشند. همچنین این کتاب امکان گفتگو با کودکان در مورد سازمان ملل و نحوه تشکیل آن و وظایف آن را هم فراهم می‌کند.
        

19