اعترافات آگوستین قدیس

اعترافات آگوستین قدیس

اعترافات آگوستین قدیس

قدیس آگوستین و 2 نفر دیگر
4.3
3 نفر |
1 یادداشت

با انتخاب ستاره‌ها به این کتاب امتیاز دهید.

در حال خواندن

0

خوانده‌ام

7

خواهم خواند

14

شابک
9789645706263
تعداد صفحات
404
تاریخ انتشار
1385/12/9

توضیحات

این توضیحات مربوط به نسخۀ دیگری از این کتاب است.

        "اعترافات "کتابی است که "سنت آگوستین"، متفکر و فیلسوف ایتالیایی، آن را در قرن پنجم به رشته تحریر درآورده و طی آن احوال، افکار و دغدغه های خویش را بازگو  نموده است .وی ضمن اعتراف به گناهانی که در راس آن ها دوری از عشق به پروردگار  بوده است، خواننده را با تار و پود تاملات کلامی ـ فلسفی خویش آشنا می سازد .وی  در "اعترافات خود، عشق الهی را با تامل فلسفی درهم می آمیزد و هر نوع گناهی ـ هرچند بسیار خرد ـ را مستوجب خشم خدا می داند و مویه کنان طلب بخشایش می کند .شدت ندامت  او از برای گناهان کوچک، انسان را حیران می سازد، چرا که به هنگام نگارش  "اعترافات"، او اسقفی بلند مرتبه بوده است و همگان نیکی هایش را می ستایند . آگوستین در "اعترافات"، بی محابا علیه نفس خود اقامه دعوا می کند و در این راه  از رسوایی این جهانی ذره ای بیم به دل راه نمی دهد .آگوستین، وضوح ایمان را  مقدم بر عقل می داند .او می گوید ایمان می آورم تا بفهمم .فلسفه آگوستین به وام دار  فلسفه حکمت متاخر باستان و نیز وحی مسیحی است .روی هم رفته آگوستین گناه کاری  حرفه ای بود که پس از سی و دو سالگی به قدیسی عظیم الشان بدل گشت .اما رذایل او  هر چه که باشد با فضایلش تعدیل می شوند .در میان جذاب ترین بخش های این کتاب،  می توان از آن مطالبی یاد کرد، که درباره مادرش نگاشته است .آشکارا می توان دید  که او همواره فرزندی خوب و رئوف بوده زیرا در میان تمامی گناهانی که وی در کتاب  اعترافات، به آن اقرار می کند، بی مهری نسبت به دیگران ـ خصوصا والدین ـ دیده  نمی شود .در میان تمامی گناهانی که مایل بود بدان ها اقرار کند، یک گناه در دل  همه گناهان دیگر جای داشت و آن تبیین فلسفی از عالم و دوگانه دیدن توحید ـ خدای  شر و بدی ها و خدای خیر و نور که تحت تاثیر مانویان آن ها را آموخته بود ـ بود، که  همیشه خطر برگشت به آن را احساس می کرد .کتاب اعترافات در وهله نخست، اقرار  نگارنده است به گناهان و خطاهایش و در وهله دوم، معرفت او است به حقیقت و رحمت  پروردگار .عنوان کتاب، این هر دو غایت را که متمم یکدیگرند دربردارد .در وهله  سوم یعنی پس از رهایی از دام خطاها و دیدار حقیقت، قدیس آگوستین زبان به  ستایش خداوند می گشاید و لطف او را سپاس می گوید .او از اقرار به گناهان، به سوی  شهادت به ایمان، و از آن جا به جانب اعتراف به جلال پروردگار ره می سپارد .در  کلمات آغاز کتاب آگوستین می گوید" :کدام ستایش می تواند سزاوار جلال پروردگار  باشد ".
      

لیست‌های مرتبط به اعترافات آگوستین قدیس

پست‌های مرتبط به اعترافات آگوستین قدیس

یادداشت‌ها

زمان بی‌زم
          زمان بی‌زمانی

هستی در معرض فناست. هیچ چیز باقی نخواهد ماند، نه انسانی، نه شیئی، نه کتابی، نه قانونی. پس من که یک موجود فانی‌ام به چه چیز باید تکیه کنم و به چه امید داشته باشم؟ به یک موجود «جاودانه»؟ اما جاودانگی یعنی چه؟ یعنی دوام آوردن در طول زمان؟ یعنی تسلیم زمان نشدن؟ اما زمان چیست؟ آن چیزی که «وقتی کسی از من نمی‌پرسد می‌دانم چیست و وقتی کسی می‌پرسد نمی‌دانم»؟ من چگونه به این زمان دسترسی دارم؟ از طریق زندگی‌ای که زیسته‌ام و زمانی که بر من گذشته است؟ خودش است. باید با مرور روز به روز زندگی‌ام، با مرور آن‌چه به نام زندگی در حافظه‌ام نگه داشته‌ام، دریابم که زمان چیست. اما یک لحظه! چگونه می‌توانم این زندگی پنهانی و پر از گناه را در انظار عموم مرور کنم؟ مگر می‌شود مقابل چشم همگان، از گناهان وحشتناک و گمراهی‌های تکان‌دهنده‌ام با صدایی بلند سخن بگویم؟ نه. نمی‌شود. اما مگر پنهان‌کاری سودی هم دارد وقتی که خداوند حاضر در همه جا و ناظر بر همه چیز است؟ اگر خدا نیست که زندگی بر باد است و اگر هست، پنهان‌کاری معنایی ندارد. کار تمام است. مرور می‌کنم. همه را، با تمام گناهان و سرشکستگی‌ها مرور می‌کنم. در محضر خداوند، در مقابل خودش. بگذار این موجود جاودانه به اعترافاتم گوش فرا بسپارد. هر چه بادا باد…
اما من کیستم؟ این زندگی چیست؟ من که مدت‌هاست «برای خودم به مسئله‌ای بدل شده‌ام» باید از کجا شروع کنم؟ از پدر؟ مادر؟ جامعه؟ نه. از کتاب‌هایی که خوانده‌ام شروع می‌کنم. کتاب‌هایی که به زندگی‌ام شکل داده‌اند. از همان ابتدا هر چه بود از همین کتاب‌ها شروع شد. یافتم. کتابی می‌نویسم درباره‌ی زندگی‌ام که در عین حال کتابی درباره‌ی کتاب‌هاست. با مرور زندگی کتاب‌گونه‌ام خواهم فهمید که زمان چیست و اگر بفهمم زمان چیست، به راز جاودانگی پی خواهم برد. «اعترافات» شروع می‌شود.
نُه فصل اول اعترافات مرور زندگی شخصی آگوستین به روایت خود اوست. یک زندگی پرتب‌وتاب، گناه‌آلود و شگفت‌انگیز که در نهایت به تأملات فلسفی بی‌زمانی در مورد زمان و جاودانگی ختم خواهد شد. این یکی از تکان‌دهنده‌ترین و جذاب‌ترین کتاب‌های تاریخ فلسفه است. کتابی ادبی و داستانی که هنوز هم در بحث‌های مربوط به زمان، یکی از مراجع مهم فلاسفه است.
نسخه‌ی فارسی اعترافات با ترجمه‌ی خوب سایه میثمی و ویراستاری مصطفی ملکیان، نسخه‌ای جذاب و خواندنی است که توانسته تا حدود زیادی تب و تاب و زیبایی نسخه‌ی اصلی را منتقل کند.
        

0